Наші партнери

Приготувати страви з яєць та сиру: цікаві рецепти з яєць та сиру на сніданок

Страви з яєць та сиру - це відмінний сніданок, і що найголовніше, смачний, корисний та швидкий у приготуванні. Такі інгредієнти, як сир та яйця, завжди знайдуться в холодильнику, і приготувати з них смачні страви буде зовсім нескладно. Важливо відзначити, що страви з яєць та сиру є дуже корисними та поживними, добре підійдуть для ранкової трапези і забезпечать організм корисними речовинами та енергією на цілий день.

Пропонуємо Вам смачні рецепти з яєць та сиру, представлені в цьому розділі сайту: сирна запіканка, омлет з сиром, яєчні котлети, сирники запечені в духовці, пиріг сирний з фруктами та інші смачні страви.

Омлет з сиром

Інгредієнти:

  • 2 курячих яйця;
  • 30 г напівтвердого сиру;
  • 10 г вершкового масла;
  • 40 мл молока;
  • цибуля зелена (за бажанням);
  • чорний мелений перець ОгородникТМ;
  • сіль.

Яйця добре помити та вбити їх в миску, додати молоко та збити виделкою. Приправити сіллю та чорним меленим перцем ОгородникТМ. Шматочком вершкового масла змастити невелику сковорідку та коли вона добре розігріється, влити яйця. Смажити омлет на середньому вогні, поки не підрум'яниться нижня його частина. Тим часом натріть на крупній тертці сир та посипте ним омлет зверху, накрийте кришкою і на дуже маленькому вогні доведіть до готовності. Можна прикрасити подрібненою зеленою цибулею.

Яєчний рулет з сиром

Інгредієнти:

  • 4 яйця;
  • 150 г твердого сиру;
  • 100 г сметани;
  • зелень кропу;
  • перець чорний мелений ОгородникТМ;
  • коріандр;
  • сіль.

Щоб приготувати рулет, потрібно спекти тонкий омлет. Для цього потрібно яйця змішати зі сметаною, приправити сіллю та перцем ОгородникТМ, добре збити. У підготовлену форму для запікання вилити суміш, щоб товщина була 5-6 мм. Запікати у духовці, розігрітій до 180 градусів, 10 хвилин. Якщо омлет місцями почне підніматися - проколоти його виделкою. Готовий омлет вийняти та покласти світлою стороною вниз. Сир натерти на крупній тертці, додати подрібнену зелень, коріандр та добре перемішати. Викласти готову начинку на омлет, залишивши з одного боку 5 см вільними. Рулет згорнути та покласти запікатися на 5 хвилин, швом донизу. Готовий рулет трохи охолодити і перед подачею нарізати скибочками.

Яйця з овочами

Інгредієнти:

  • 5 яєць;
  • 2 помідори;
  • 2 перці;
  • 1 цибулина;
  • чорний мелений перець ОгородникТМ;
  • сіль.

Цибулю нарізати кільцями, обсмажити на олії, додати нарізані помідори та перці, посолити та приправити перцем ОгородникТМ. Овочі тушкувати до м'якості під кришкою. До готових овочів влити збиті яйця та смажити, помішуючи, до готовності.

Яєчні котлети

Інгредієнти:

  • 6 яєць;
  • 2 ст. л. манної крупи;
  • 1 ст. л. борошна;
  • 1 ст. л. сметани;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • зелень кропу і петрушки;
  • зелень цибулі;
  • перець чорний мелений ОгородникТМ;
  • сіль.

Варені яйця крупно натерти на тертці, додати подрібнений кріп, петрушку та зелену цибулю. Потім додати манну крупу, борошно, сіль та сметану, добре перемішати та вологими руками сформувати котлети. Випікати котлети на розігрітій з рослинною олією сковороді до золотистої скоринки. Котлети подавати до столу гарячими.

Омлет зі шпинатом

Інгредієнти:

  • 5 яєць;
  • 60 г вершкового масла;
  • 200 г шпинату;
  • чорний мелений перець ОгородникТМ;
  • сіль.

Шпинат добре промити й нарізати соломкою, спасерувати на сковороді з рослинною олією. Яйця злегка збити, посолити, приправити перцем ОгородникТМ та змішати з пасерованим шпинатом. Обсмажити яйця зі шпинатом на сковороді, періодично помішуючи.

Сирники, запечені в духовці

Інгредієнти:

  • 400 г домашнього сиру;
  • 2-3 ст. л. борошна;
  • 1 велике яйце;
  • 2-3 ст. л. цукру;
  • 1/2 ст. родзинок;
  • звичайна або кукурудзяна мука для панірування;
  • сметана;
  • яблучне варення;
  • сіль.

Яйце збити з цукром та додати до сиру, перемішати, додати сіль, борошно та родзинки.

З сирної маси сформувати сирники, обваляти в борошні та викладати на форму з папером для випічки. Випікати приблизно 25 хвилин при температурі 180-190 градусів.

Сирна запіканка

Інгредієнти:

  • 1 кг сиру;
  • 6 яєць;
  • 2/3 склянки цукру;
  • 1 лимон;
  • 10 ст. л. манної крупи;
  • 4 пачки ванільного цукру;
  • 100 г родзинок;
  • 1 пачка ванільного пудингу.

Сир збити, додати цукор, цедру та сік лимона, ванільний цукор, манну крупу, жовтки, пудинг, промиті та обсушені родзинки. Масу легко змішати зі збитими білками. Викласти у змащену маслом та обсипану манкою форму, верх змастити жовтками та запікати у духовці приблизно 50 хвилин при 180 градусах.

Кульки сирні

Інгредієнти:

  • 600 г сиру;
  • 4 яйця;
  • 40 г сметани;
  • 60 г борошна;
  • 20 г вершкового масла;
  • цукор.

Творог протерти, змішати з яйцями, борошном, посолити та додати цукор. З отриманої маси сформувати кульки, запанірувати їх трохи в борошні та відварити у підсоленій воді. Сирні кульки, які піднімуться на поверхню, вийняти шумівкою, викласти на тарілку та полити розтопленим маслом. До столу подати зі сметаною чи улюбленим варенням.

Пиріг сирний з фруктами

Інгредієнти:

  • 600 г сиру (з високим відсотком жирності);
  • 4 яйця;
  • 180 г цукру;
  • 150 г манної крупи;
  • 25 г подрібнених сухарів;
  • 600 г фруктів (абрикоси, персики);
  • 40 г вершкового масла;
  • лимонна цедра.

Сир розтерти з жовтками та цукром, додати терту цедру, змішану з крупою та сухарями. Фрукти нарізати невеликими шматочками, з'єднати зі збитим білком та ввести у сирну масу. Викласти її на змащену маслом форму та випекти у духовці.

Пудинг із сиру

Інгредієнти:

  • 600 г сиру;
  • 3 ст. л. борошна (або мелених сухарів, або манної крупи);
  • 3 ст. л. цукру;
  • 2 яйця;
  • 4 ст. л. родзинок;
  • 1 ст. л. вершкового масла;
  • 1 ст. л. сухарів;
  • 1 ст. л. сметани;
  • 500 г молочного соусу або сметани;
  • сіль.

У протертий сир додати жовтки, цукор, розм'якшене масло, сіль, ванілін, просіяне борошно та очищені, промиті теплою водою та висушені родзинки. (Замість борошна можна додати манну крупу або сухарі). Добре вимішати, додати добре збиті в міцну піну білки, вимішати та викласти у змащену маслом та посипану сухарями форму. Розрівняти, змастити сметаною, змішаною з яйцем. Запікати в духовці протягом 25-35 хвилин. Потім витримати 10 хвилин у формі, викласти та полити соусом з ягід, молочним соусом або сметаною. Сметану та соуси можна подати окремо.

Сирники по-домашньому

Інгредієнти:

  • 400 г сиру;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 2 яйця;
  • манна крупа;
  • сода;
  • сметана, варення або згущене молоко.

Сир, манну крупу, цукор, соду (на кінчику ножа) та яйця змішати до консистенції густої сметани та ложкою накладати в сковороду для обсмажування в рослинній олії. Обсмажувати сирники з обох боків до золотистої скоринки на повільному вогні, щоб вони добре пропеклися. Подавати сирники можна зі сметаною, варенням або згущеним молоком.