ГоловнаПро насАсортимент продукціїЯкість продукціїДля Вас господаркиКонтактиНовини Акції
Deprecated use of Mambelfish. Request URL : /index.php?option=com_content&task=view&id=156&Itemid=478

Please contact the author of this component/module/mambot with the details in this message.

In the meantime the following function reference can be commented out and translation should not be affected.
File : mod_swmenupro\functions.php
Line : 216
Function : translate

 
Ріжки, рогалики, пампушки, кренделі

 

Ріжки з повидлом. Дріжджі розвести в теплій воді, додати цукор і залишити для бродіння. Маргарин розтопити, додати сіль, склянку теплого молока, дріжджі, всипати борошно і замісити тісто. Борошна взяти стільки, скільки забере тісто (щоб не було дуже крутим), трохи посипати його борошном і залишити підходити. Потім розділити його на чотири частини, кожну розкачати в пласт товщиною до 5 мм і розробити по радіусу на 12 частин. На широку частину кожного шматочка покласти повидло, посипати подрібненими, підсушеними горіхами і загорнути у вигляді ріжка. Випікати при температурі 230-250оС  3-5 хвилин. Готові ріжки можна посипати цукровою пудрою.

 

200 г маргарину, 50 г дріжджів, 1 ст. ложка цукру, 200-250 г молока, 2-2,5 склянки борошна, сіль, густе повидло, горіхи.  

 

 

 

Ріжки здобні до кави. В невеличкій кількості молока розвести дріжджі, додати цукор, опару змішати з іншими компонентами, вимісити тісто середньої густоти і поставити його в тепле місце. Коли тісто збільшиться в об’ємі у двічі, скачати джгутики товщиною  в палець і, сплітаючи по два сформувати маленькі ріжки. Викласти їх на змащений маслом лист, дати підійти, змастити жовтком і посипати цукром з меленими горіхами. Здобні ріжки залишаються свіжими декілька днів.

500 г борошна, 140 г вершкового масла, 80 г грецьких горіхів, 140 г цукру, 2 яйця, жовток, 25 г дріжджів, 1,5 склянки молока,сіль.  

 

 

Рогалики з маковою начинкою. Мак ретельно промити і протерти, додати цукор, молоко, ванілін, подрібнену лимонну цедру і все перемішати. Замісити дріжджове тісто (крутіше ніж на пончики), дати йому підійти, потім розкачати, нарізати прямокутниками, на кожен викласти макову начинку і загорнути у вигляді рогалика. Після розстійки змастити яйцем і випекти. Посипати цукровою пудрою.

 

Для тіста:  500 г борошна, 50 г цукру, 20 г дріжджів, 1-2 яйця, 250 г молока, сіль;

 

Для начинки: 100 г маку, 120 г цукру, 150 г молока, 10 г лимонної цедри, ванілін, 30 г цукрової пудри.

 

 

Здобні рогалики з повидлом.   Із вказаних продуктів (масла взяти 20 г) замісити тісто середньої густоти.  Посипати його борошном і на годинку поставити щоб підійшло. Потім розкачати в прямокутний пласт, покласти на середину масло, що залишилося, загорнути краї і так декілька разів. Розрізати його на 16 квадратів, на середину кожного покласти по чайній ложці абрикосового повидла, скачати в рогалики і викласти на змащений маслом металічний лист, залишити на 30 хвилин щоб підійшло. Потім змастити яйцем, посипати рубленими горіхами і випекти при середній температурі.

 

Для тіста: 400 г борошна, 20 г дріжджів, 1 ст. ложка цукрової пудри, 1 жовток, 150 г вершкового масла, щіпка солі.

 

Для начинки: 180 г абрикосового повидла, 50 г грецьких горіхів.  

 

 

Рогалики з какао. Із 100 г борошна, дріжджів, 50 г молока, щіпки солі, цукру приготувати опару і поставити в тепле місце. Борошно що залишилося, половину масла, цукор, молоко, жовтки, щіпку солі змішати з опарою; вимісити тісто, поставити його підходити, після чого розкачати товщиною 0,5 см. Цукор (100г), масло розтерти до утворення однорідної маси, змастити нею пласт тіста, посипати какао-порошком і розрізати на 20 однакових квадратів. Квадрати скачати в рогалики, змастити яйцем і випікати при високій температурі. Готові рогалики посипати цукровою пудрою.

 

600 г борошна, 200 г вершкового масла, 180 г цукру, 30 г какао, 20 г дріжджів, 200 г молока, 2 жовтки, сіль.

 

 

Сирна пампушка. Всі продукти (крім яєць) ретельно вимісити на дошці, тісто розкачати скалкою і скласти. Потім знову розкачати, скласти і залишити на дошці на 30 – 40 хвилин. Останній раз розкачати тісто товщиною в 2 см і склянкою або круглою формою вирізати пампушки. Змастити їх жовтком і випекти при середній температурі.

 

650 г борошна, 250 г маргарину, 10 г дріжджів, 100-200 г сметани, 2 жовтки, 100 г тертого сиру, щіпка солі.  

 

 

Пончики печені. В тепле молоко покласти дріжджі, ванілін, яйця, сіль, смалець, борошно і замісити тісто. Поставити його на 1,5-2 години в тепле місце, потім розробити на коржики вагою приблизно 50 г, покласти на кожний повидло і сформувати пончики. Змастити їх смальцем, викласти на змащений  лист, поставити на розстойку і випекти. Готові пончики посипати цукровою пудрою.

 

650 г борошна, 50 г цукру, 30 г смальцю, 20 г дріжджів, 1 яйце, 5 г ваніліну, 350 г молока, 400 г повидла, 50 г смальцю (для змащування), 30 г цукрової пудри, сіль.  

 

 

Равлики з корицею. Приготувати дріжджове тісто як для пончиків. Після розстойки розкачати його в пласт товщиною 1 см, змастити смальцем, посипати цукром, корицею, родзинками, загорнути в щільний рулон. Потім нарізати шматочки шириною в 2 см, викласти розрізом до верху на лист, змащений смальцем, змастити яйцем і випекти.

 

600 г борошна, 50 г смальцю, 30 г цукру, 20 г дріжджів, 350 г молока, 1-2 яйця, 50 г родзинок, 5 г кориці, сіль.

 

 

Кренделики сметанні. Сметану розмішати з м’яким маслом, яйцями, цукром, подрібненою цедрою або ванільним цукром. Всипати борошно і замісити не дуже круте тісто. Сформувати невеличкі кренделики, викласти їх на лист, змастити жовтком, посипати цукром і випікати в дуже гарячій духовці.

 

6 ст. ложки сметани, 2 ст. ложки вершкового масла, 3 яйця, 2 ст. ложки цукру, 300 г борошна, лимонна цедра.

 

 
 
Статистика

 

ПриправиСпеції"Катерінг"Суміші спеційКрупи та цукор