Корисні поради з кулінарії: приготування смачних страв

Страви з круп, бобових та макаронних виробів

  • При варінні каша не повинна сильно кипіти.
  • Щоб розсипчаста каша не пригоріла, каструлю з нею слід помістити на деко з водою та поставити у духову шафу.
  • Якщо каша при варінні підгоріла, негайно перекладіть її в інший посуд. При цьому стежте, щоб туди не потрапили підгорілі частинки.
  • Молочні каші солять менше, ніж каші, зварені на воді, а сіль кладуть раніше, ніж крупу.
  • Якщо Ви готуєте рис як гарнір до птиці або м’яса, відваріть його в курячому або м’ясному бульйоні.
  • Перлова розсипчаста каша не матиме синюватого відтінку, якщо воду відразу після закипання злити і залити іншою гарячою та підсоленою водою, додати жир та варити 15-20 хвилин.
  • Перлова каша звариться швидше, якщо її замочити на 2-3 години у холодну воду (2-2,5 л води на 1 кг крупи).
  • Пшоно містить жири, які надають йому гіркуватого присмаку, тому пшоно потрібно обшпарити окропом, відцідити і тільки після цього відварити.
  • Страви з манної крупи будуть пишними, якщо крупу замочити на півгодини в молоці або воді.
  • Котлети, битки, запіканки краще робити з в’язкої каші та сформувати їх, поки вона ще тепла. З холодної каші вироби виходять з тріщинами і при смаженні можуть кришитись.
  • Щоб запіканка із крупи не пригоріла, дно та краї сковорідки потрібно змастити маслом та посипати сухарями.
  • Щоб пудинг з каші був пишним, білки потрібно відокремити від жовтків та збити.
  • Не слід при варінні бобових додавати соду, так як вона руйнує вітамін В1, погіршує колір та смак, ускладнює засвоєння цих продуктів.
  • Якщо під час варіння бобових перервати нагрів або долити холодну воду, то вони довго не розваряться.
  • Якщо бобові довго зберігалися, то варитися вони будуть довше, отже, потрібно їх замочити на більш тривалий термін.
  • Кілька крапель рослинної олії, доданих у воду, у якій вариться суха квасоля, зроблять її більш м’якою та смачною.
  • У бобові, приготовані з томатом, можна додати трохи розтертого часнику.
  • Солити бобові слід у кінці варіння. Якщо сіль покласти на початку кипіння, то на шкірці бобових утвориться твердий шар, який не дозволяє воді проникнути всередину, і бобові залишаться жорсткими.
  • Відварені макарони будуть смачнішими, якщо після висихання їх злегка підсмажити.
  • Макарони будуть більш смачними, якщо їх відварити у м’ясному бульйоні.

X
test