(+420) 727-969-668

info@ogorodnik.ua

    • Мій аккаунт
    • Вхід / Реєстрація

Ogorodnyk

  • ua
  • ru
  • Продукція+
    • Бакалія
      • Бобові
        • Горох
      • Борошно
        • Борошно кукурудзяне
        • Борошно пшеничне
      • Крупи
        • Неподрібнені
        • Подрібнені
      • Плоди
        • Сушені плоди
      • Рослинна олія
        • Олія соняшникова рафінована
      • Сіль
        • Сіль кухонна
        • Сіль морська
        • Сіль гімалайська
      • Цукор
        • Цукор білий
    • Приправи
      • Безсольові
        • Овочеві суміші
        • Пряно-ароматичні суміші
        • Суміші трав
      • Сольові
        • Кулінарні приправи
        • Універсальні
    • Прянощі
      • Паприка
        • Паприка солодка
        • Угорська паприка
      • Перець
        • Горошок
        • Мелений
        • Перець духмяний
        • Перець каєнський
        • Перець чилі
        • Суміші перців
      • Трави і спеції
        • Овочі сушені
        • Спеції
        • Трави натуральні
    • ХоРеКа
      • Приправи
        • Кулінарні приправи
        • Універсальні
      • Прянощі
        • Паприка
        • Перець
      • Трави і спеції
        • Овочі сушені
        • Спеції
        • Натуральні трави
  • Кулінарна книга+
    • Рецепти
    • Корисні поради
    • Енциклопедія спецій
  • Новини
  • Партнерам
  • Про нас
  • Контакти
  • E-shop
  • Каталог
  • Головна
  • Енциклопедія спецій
  • Ажгон

Ажгон

12

Oct

Ажгон
ogorodnik_admin
0 Коментарів
 

Ажгон – пряність, батьківщиною якої вважається Південна Індія. В кулінарії використовують як мелені, так і цілі насіння ажгона. Але рекомендується купувати все-таки цілі зерна, потім їх обсмажувати і тільки після цього, якщо необхідно, розмелювати. Це сприяє кращому розкриттю смаку та аромату прянощі.

Ажгон має пряний, трохи гіркуватий смак та приємний аромат. Пряність схожа на чебрець, але додавати її потрібно обережно – ажгон має більш різкий пекучий смак та ароматом.

Ажгон високо цінується на ринку, завдяки своїм властивостям. Він запобігає псуванню м’яса: якщо м’ясо обробити подрібненим насінням ажгона разом з сіллю, то м’ясо не псується протягом тижня. Завдяки чому ажгон широко застосовують при виготовленні ковбас, також його додають в овочеві, рибні та м’ясні страви, маринади. В азіатських країнах його використовують для приготування плову, в арабських – для приготування різноманітних перших і других страв.

Ажгон також має антисептичні та болезаспокійливі властивості, містить вітаміни А, В1, В2, В3, мікроелементи: фосфор, залізо та кальцій.

Останні записи

  • Лавровий лист

    17 Oct, 2018

    0 коментарів
  • Перець чилі

    20 Nov, 2018

    0 коментарів
  • Аніс

    12 Oct, 2018

    0 коментарів
  • Бадьян

    20 Nov, 2018

    0 коментарів
  • Барбарис

    18 Sep, 2019

    0 коментарів

Теги

aktiva
shmv
veletmarket
karpatwater
edelwella

Підписка на новини

Контакти

  • вул. Гвардійська, 122-124, м. Хуст, Закарпатська обл.
  • Тел: +38 (067) 334-67-90
  • Email: office@ogorodnik.ua
                          info@ogorodnik.ua

Продукція

  • Бакалія
  • Приправи
  • Прянощі
  • ХоРеКа

Інформація

  • Про нас
  • Контакти
  • Новини
  • Партнерам
  • Вакансії
  • Кулінарна книга
  • Продуктові листи
  • Умови використання сайту
ogorodnik.ua © 2019. Всі права захищені.
X
test