(+420) 727-969-668

info@ogorodnik.ua

    • Мій аккаунт
    • Вхід / Реєстрація

Ogorodnyk

  • ua
  • ru
  • Продукція+
    • Бакалія
      • Бобові
        • Горох
      • Борошно
        • Борошно кукурудзяне
        • Борошно пшеничне
      • Крупи
        • Неподрібнені
        • Подрібнені
      • Плоди
        • Сушені плоди
      • Рослинна олія
        • Олія соняшникова рафінована
      • Сіль
        • Сіль кухонна
        • Сіль морська
        • Сіль гімалайська
      • Цукор
        • Цукор білий
    • Приправи
      • Безсольові
        • Овочеві суміші
        • Пряно-ароматичні суміші
        • Суміші трав
      • Сольові
        • Кулінарні приправи
        • Універсальні
    • Прянощі
      • Паприка
        • Паприка солодка
        • Угорська паприка
      • Перець
        • Горошок
        • Мелений
        • Перець духмяний
        • Перець каєнський
        • Перець чилі
        • Суміші перців
      • Трави і спеції
        • Овочі сушені
        • Спеції
        • Трави натуральні
    • ХоРеКа
      • Приправи
        • Кулінарні приправи
        • Універсальні
      • Прянощі
        • Паприка
        • Перець
      • Трави і спеції
        • Овочі сушені
        • Спеції
        • Натуральні трави
  • Кулінарна книга+
    • Рецепти
    • Корисні поради
    • Енциклопедія спецій
  • Новини
  • Партнерам
  • Про нас
  • Контакти
  • E-shop
  • Каталог
  • Головна
  • Енциклопедія спецій
  • Бадьян

Бадьян

20

Nov

Бадьян
ivanorsag92
0 Коментарів
 

Бад’ян (зірчастий аніс) – квіткова рослина, батьківщиною якої вважається Південно-Східна Азія. Найбільшого поширення пряність набула у Китаї та Японії. Бад’ян має форму зірочки, у кінцях якої міститься насіння, які і є пряністю. Бад’ян володіє гострим солодкувато-пряним смаком з тонким і м’яким ароматом, що нагадує аромат анісу.

У китайській кухні бад’ян використовують для приготування варення та компотів, кондитерських виробів та випічки, м’яса і рису. У Європі ж бад’ян використовують головним чином при випічці печива, тортів, кексів, у компотах та фруктових супах. Але можна використовувати також у м’ясних та овочевих рагу, при маринуванні курки і качки, різних соусах.

Бад’ян добре використовувати для приготування варення, пряність запобігає зацукрюванню. Також бад’ян широко застосовують для приготування спиртних напоїв, різноманітних настоянок та лікерів, які називають «анісовими», але у них кладуть доступніший бад’ян. Використовувати бад’ян потрібно обережно, надмірна кількість спеції може надати страві гіркоти.

Бад’ян добре поєднується з фруктами, а також зі спеціями, такими, як кориця, куркума, м’ята, фенхель, гвоздика.

Останні записи

  • Лавровий лист

    17 Oct, 2018

    0 коментарів
  • Перець чилі

    20 Nov, 2018

    0 коментарів
  • Аніс

    12 Oct, 2018

    0 коментарів
  • Бадьян

    20 Nov, 2018

    0 коментарів
  • Барбарис

    18 Sep, 2019

    0 коментарів

Теги

aktiva
shmv
veletmarket
karpatwater
edelwella

Підписка на новини

Контакти

  • вул. Гвардійська, 122-124, м. Хуст, Закарпатська обл.
  • Тел: +38 (067) 334-67-90
  • Email: office@ogorodnik.ua
                          info@ogorodnik.ua

Продукція

  • Бакалія
  • Приправи
  • Прянощі
  • ХоРеКа

Інформація

  • Про нас
  • Контакти
  • Новини
  • Партнерам
  • Вакансії
  • Кулінарна книга
  • Продуктові листи
  • Умови використання сайту
ogorodnik.ua © 2019. Всі права захищені.
X
test