Фенхель – багаторічна трав’яниста рослина, ззовні дуже схожа з кропом. Батьківщиною фенхеля є Південна Європа, область Середземномор’я та Малої Азії. В кулінарії використовують усі частини даної рослини.
Листя фенхеля використовують як свіжими, так і сушеними. Свіже листя фенхеля добре доповнюють салати, свинину, телятину, супи, соуси та майонези. А плоди фенхелю додають до страв із морепродуктів, м’ясних та рибних страв.
Вирощують фенхель в основному заради насіння, які мають аромат і смак, схожий з анісовим, але більш солодкий та ніжний. Використовують фенхель у виробництві ковбас та консервуванні овочів. Фенхель також є пекарською пряністю та застосовується при випічці булочок та печива.