Імбир – трав’яниста рослина, батьківщиною якої прийнято вважати Китай. У якості прянощів використовують кореневище даної рослини, яке має форму бульб. Імбиру притаманний освіжаючий аромат лимона та пекучо-пряний смак. За своїми корисними властивостями пряність схожа з часником, за винятком неприємного запаху.
Розрізняють імбир двох видів: білий та чорний. Білий імбир – це ошпарений, очищений та висушений на сонці корінь, а чорний імбир – висушений корінь без попередньої обробки, який є духмяним та більш пекучим. Найчастіше зустрічається мелений імбир – це порошок сірувато-жовтого кольору.
Імбир як прянощі використовують у супах, м’ясних та рибних стравах, солодких стравах та десертах: варення, кекси, печиво, а також різноманітних напоях: компоти, лікери. Додають пряність і в чай для покращення самопочуття. Також імбир входить до складу знаменитої приправи «каррі».