Коріандр – однорічна трав’яниста рослина, одна з найпопулярніших прянощів у світі, батьківщиною якої є країни Середземномор’я. Молоду зелень даної пряності ще називають кінзою.
Свіжий коріандр має різкий терпкий смак та своєрідний пряний аромат, які відрізняються від аромату та смаку насіння коріандру. Свіжий коріандр (кінзу) використовують для приготування більшості м’ясних та овочевих страв, салатів та супів, не піддаючи пряність тепловій обробці.
У кулінарії також широко використовують насіння коріандру: в кондитерських виробах, м’ясних та рибних стравах, салатах та супах, при виробництві ковбас, сирів та лікерів. З коріандром випікають знаменитий бородінський хліб.
Завдяки корисним властивостям коріандр використовують у фармакології та парфумерії. Ефірне масло коріандру має антибактеріальні властивості і застосовується при виготовленні лікарських препаратів.