Кориця – це вічнозелене дерево сімейства лаврових і одна з найдавніших пряностей, батьківщиною якої прийнято вважати Китай, Південну Індію та Бірму. В якості прянощів використовують висушену та подрібнену кору, зрізану з дерева китайської або цейлонської кориці.
На сьогоднішній день пряність вищої якості поставляється із Шрі-Ланки. Найчастіше кориця зустрічається у вигляді висушеної кори, згорнутої в трубочку, або у меленому вигляді.
Дана пряність належить до солодких спецій і її найчастіше використовують у приготуванні кондитерських виробів. Цілі палички кориці додають у запіканки, пунші та сиропи з фруктами. А ось мелену корицю додають у варення, желе, кекси, печиво, фруктові супи та салати. На Сході корицю додають до страв із птиці, баранини та свинини.
Кориця входить до складу деяких сухих сумішей пряностей та спецій для маринування. Корицю, як і всі прянощі, не варто вживати у надмірних кількостях – вона містить токсичну речовину кумарин, яка негативно впливає на організм.