Майоран – трав’яниста рослина, батьківщиною якої вважаються Мала Азія та країни Середземномор’я. У світі існує два різновиди даної пряності: листова та квіткова.
Майоран є дуже ароматною спецією з пекучим пряним смаком. У багатьох країнах пряність вважають незамінною та додають її до багатьох страв із м’яса, риби, птиці, супів, соусів та салатів.
Майоран використовують при виробництві ковбас, сиру, консервацій, а також напоїв, як алкогольних, так і безалкогольних. Майоран входить до складу великої кількості пряних сумішей та приправ.
Пряність використовують не лише в кулінарії, а й у медичних цілях в якості заспокійливого. Майоран є корисним для діабетиків та незамінним при дієтичному харчуванні.
Важливо відзначити, що пряність потрібно додавати у кінці теплової обробки, щоб зберегти усі корисні властивості майорану.