Селера – дворічна рослина, батьківщиною якої вважається Середземномор’я. Селеру вирощують в Африці, Азії, Європі. Пряність має сильний аромат та пряний солодкувато-гіркий смак. У кулінарії використовують усі частини даної рослини: зелень, стебла, насіння та кореневище.
Кореневище селери використовують для бульйонів та супів, листкову селеру переважно додають до салатів, супів, а насіння добре підходить до відварних овочів та м’яса, гуляшів, салатів, соусів та паштетів. Селера добре доповнює різні гарніри, страви з риби та несолодку випічку. Також пряність використовують у вигляді селерової солі – суміш подрібненої селери з сіллю.
Пряність є дуже корисною, містить вітаміни А, С, Е, К, а також вітаміни групи В, мінеральні речовини та ефірну олію.