Абрикоси та сливи сушені

  • recipe-time

    Підготовка

  • recipe-time

    Готувати

  • recipe-servings

Інгредієнти

Процес приготування

  • 1 крокПлоди можна сушити цілими або розрізавши повздовж. Стиглі абрикоси та сливи надрізають, видаляють кісточку (для цього беруть плоди, у яких добре відділяються кісточки) та розкладають в один шар на сито, краще серединою назовні. Якщо сливи сушать цілими, відсортовані плоди миють та бланшують в друшляку, зануривши його на 1-2 секунди в окріп з содою (5 г соди на 1 л води), а потім негайно опустити у відро з холодною водою. У результаті такої обробки видаляється восковий наліт, на шкірці утворюється сітка дрібних тріщин, що сприяють швидкій сушці.
  • 2 крокСушать 5-6 днів на сонці або в духовці: спочатку 3-4 години при температурі 45-50 градусів, потім 6-8 годин при температурі 60-65 градусів і, на кінець, 4-5 годин при температурі 70-75 градусів. Між сушками потрібно робити перерву в кілька годин. У добре висушених цілих плодів біля кісточки немає зайвої вологи і м’якоть еластична.

Залишитикоментар

Поле обов'язкове.

Поле обов'язкове.

X
test