
Борщ полтавський
-
Підготовка
40 хвилин
-
Готувати
50 хвилин
-
4 порції
Інгредієнти
Інгредієнти:
- 600 г курки або гусака;
- 400 г капусти;
- 500 г картоплі;
- 300 г буряка;
- 50 г сала;
- 40 г вершкового масла;
- 100 г томатів;
- 100 г сметани;
- 1 корінь петрушки;
- 1 морква;
- 1 цибуля;
- зелень петрушки, укропа;
- приправа «До борщу» ОгородникТМ;
- сіль;
Інгредієнти для галушок:
- 0,25 склянки води;
- 1 склянка борошна;
- 1 яйце;
- сіль.
Процес приготування
- 1 крокМ’ясо курки або гусака відварити до готовності. Нарізану соломкою буряк тушкувати до напівготовності, додавши бульйон і оцет. Нарізані соломкою моркву, корінь петрушки і цибулю злегка обсмажити з додаванням томата. У проціджений киплячий бульйон, покласти нарізану картоплю і капусту, варити – 10-15 хвилин, а потім додати тушкований буряк, обсмажені з цибулею коріння, товчене з зеленню кропу сало, приправу «До борщу» Огороднік™ і варити до готовності, дати настоятися 15-20 хвилин.
- 2 крокОкремо приготувати галушки. Для цього в киплячу воду всипати половину підсушеної борошна, добре розмішати, зняти з вогню. В охолоджену масу додати борошно, яйце, посолити і ретельно перемішати. Тісто беруть ложкою і опускають в окріп.
- 3 крокУ тарілку з борщем поставити галушки, м’ясо, сметану і зелень.