Буайбес Середземноморський

  • recipe-time

    Підготовка

    25 хвилин

  • recipe-time

    Готувати

    60 хвилин

  • recipe-servings

    4 порції

Інгредієнти

Інгредієнти:

  • рибний бульйон – 1,6-1,8 л;
  • філе білої риби – 1,3 кг;
  • королівські креветки – 8-10 шт.;
  • гребінці – 6-8 шт.;
  • біле сухе вино – 300 мл;
  • помідори шматочками у власному соку – 300 г;
  • цибуля-порей – 1 стебло;
  • фенхель – 1 ч. л.;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • лимон – 1 шт.;
  • гвоздика – дрібка;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • оливкова олія – для смаження;
  • чорний перець горошком;
  • духмяний перець горошком;
  • морська сіль Огородник – за смаком.

Для грінок:

  • багет – 6 шматочків;
  • часник – 2-3 зубчика;
  • листя кінзи;
  • вершкове масло.

Процес приготування

  • 1 крокСелеру, моркву та цибулю наріжте дрібними кубиками, залийте овочевим бульйоном і варіть 20 хв.
  • 2 крокПерець горошком потовчіть у ступці, разом з помідорами, гвоздикою і лавровим листом додайте до бульйону і варіть ще 10 хв. Бульйон процідіть через дрібне сито.
  • 3 крокНаріжте цибулю-порей півкільцями, додайте фенхель і обсмажте на сковорідці. Так само обсмажте всі інші овочі, додаючи їх до бульйону. Влийте вино і доведіть всю суміш до кипіння.
  • 4 крокПоступово додавайте нарізану рибу, креветки, гребінці. Суміш ще раз доведіть до кипіння.
  • 5 крокДля грінок підігрійте вершкове масло на сковорідці, обсмажте шматки багету з обох сторін. Промокніть паперовими рушничками від залишків масла. Часник і кінзу розтовчіть до однорідної маси. Змастіть грінки цією сумішшю.

Залишитикоментар

Поле обов'язкове.

Поле обов'язкове.

X
test