Дріжджове тісто

  • recipe-time

    Підготовка

  • recipe-time

    Готувати

  • recipe-servings

Інгредієнти

Інгредієнти:

  • 600-650 г борошна;
  • 20-30 г вершкового масла або маргарину;
  • 1 яйце;
  • 20 г дріжджів;
  • 250-300 г води або молока;
  • 30-40 г цукру;
  • 10 г солі.v

Процес приготування

Безопарний спосіб

  • 1 крокУ теплому молоці або воді розвести вказану в рецепті кількість дріжджів, додати сіль, цукор, яйця, борошно та місити протягом 5-8 хвилин до отримання однорідного, без грудок тіста середньої консистенції. Перед закінченням вимішування додати трохи підігріте вершкове масло або маргарин (половину можна замінити рослинною олією). Посуд з тістом накрити тканиною та поставити на 3,5-4,5 години у тепле місце. За цей період його необхідно 2-3 рази розім’яти. При цьому тісто збагачується киснем та значно збільшується в об’ємі.

Опарний спосіб

  • 1 крокДріжджі розвести в підігрітому до 30-35 градусів молоці або воді та всипати половину норми просіяного борошна; ретельно розтерти, щоб не було грудок. Опару поставити на 4 години в тепле місце. На її готовність вказує велика кількість бульбашок на поверхні. Коли опара трохи осяде додати інші продукти та замісити тісто. Поставити його в тепле місце на 1-2 години, за цей час один-два рази розім’яти.
  • 2 крокЩоб пиріжки, булочки вийшли пишними, добре пропеченими, легкими, пористими, потрібно підготовлені до випікання вироби викласти на деко, прикрити марлею та поставити в тепле місце для вистоювання.
  • 3 крокДрібні вироби слід випікати 8-15 хвилин при температурі 240-260 градусів, великі – 20-25 хвилин при температурі 200-240 градусів.

Залишитикоментар

Поле обов'язкове.

Поле обов'язкове.

X
test