Груші та яблука сушені

  • recipe-time

    Підготовка

  • recipe-time

    Готувати

  • recipe-servings

Інгредієнти

Процес приготування

  • 1 крокДля сушки придатні плоди всіх сортів та термінів дозрівання (не рекомендується лише сушити дуже соковиті груші). Відібрані фрукти сортують. Плоди можна сушити з шкіркою або без неї, цілими або розрізаними на часточки. Фрукти нарізають і щоб вони не потемніли, їх необхідно відразу опустити в підкислену воду (2 г лимонної кислоти або 1 столова ложка оцту на 1 л води).
  • 2 крокВийнявши з води, підсушити на повітрі, а потім розкласти на ситі або нанизати на тонку нитку та сушити 5-6 днів на сонці або в духовці – спочатку при температурі 70-75 градусів, потім – 50-55 градусів. Час від часу яблука та груші потрібно перемішувати, стежити, щоб вони не підгнили. Груші сушать довше, ніж яблука. Правильно висушені часточки при натисканні пальцем пружинять (твердими вони залишаються, якщо сушать недостиглі фрукти або падалиці).

Залишитикоментар

Поле обов'язкове.

Поле обов'язкове.

X
test