Гриби солоні

  • recipe-time

    Підготовка

  • recipe-time

    Готувати

  • recipe-servings

Інгредієнти

Інгредієнти

  • 5 кг лісових грибів;
  • кілька листків хрону;
  • 150-200 г солі (не йодованої);
  • 2 головки часнику;
  • 300 г листя чорної смородини;
  • 300 г кропу (стебла, суцвіття, листя).

Процес приготування

  • 1 крокГриби ретельно перебрати, очистити від бруду та промити. Відрізати ніжки, залишивши 1 см від капелюшка. Гриби (окрім рижиків) перед засоленням потрібно вимочувати у підсоленій холодній воді для видалення молочного соку. Білі та жовті грузді потрібно вимочувати 24 години, воду міняти кожні 10 годин.
  • 2 крокПідготовлені гриби викладати капелюшком вниз, пересипаючи сіллю та перекладаючи зеленню, листям смородини і зубчиками часнику. Зверху повинні бути листя, на них покласти прокип’ячену марлю, складену у 2-3 шари, потім круг, а на нього покласти гніт. При необхідності підливати у гриби 4% розчин солі, щоб верхній шар не висихав. Гриби зберігати при температурі 2-8 градусів. Рижики готові через 2 тижні, грузді та інші гриби – через 1-1,5 місяці.

Залишитикоментар

Поле обов'язкове.

Поле обов'язкове.

X
test