Гриби сушені

  • recipe-time

    Підготовка

  • recipe-time

    Готувати

  • recipe-servings

Інгредієнти

Процес приготування

  • 1 крокДля сушки придатні головним чином трубчасті гриби: білі, підберезники, маслюки, моховики і т. д. Із пластинчастих сушать тільки опеньки. Кращими сушеними грибами безперечно є білі: вони майже не змінюють колір, зберігають смак та аромат.
  • 2 крокВідібрані для сушки гриби повинні бути свіжими і без пошкоджень. Їх ретельно очищають. Дрібні гриби сушать цілими, великі розрізають уздовж ніжки. Кожен вид грибів сушать окремо. Їх розкладають на ситі або решітці та нанизують на міцну нитку. Найкраще спочатку підсушити гриби на сонці, а потім досушити в печі або духовці при температурі не вище 75 градусів. Щоб гриби не запарились, повинен бути постійний приплив повітря. Для цього потрібно тримати духовку трохи відкритою.
  • 3 крокЗазвичай гриби сушать в декілька прийомів, так як висока волога (більше 90%) не дозволяє зробити це відразу. Сушка вважається закінченою, якщо гриби гнуться (опеньки) або ламаються. Зберігати їх потрібно у сухому місці, найкраще в щільно закритих скляних або металевих банках.

Залишитикоментар

Поле обов'язкове.

Поле обов'язкове.

X
test