Густий яєчний соус

  • recipe-time

    Підготовка

  • recipe-time

    Готувати

  • recipe-servings

Інгредієнти

Інгредієнти:

  • 2 ст. л. маргарину або вершкового масла;
  • 3 ст. л. борошна;
  • 0,5 л молока або суміші бульйону з молоком;
  • 1-2 яйця;
  • 2 ст. л. лимонного соку або білого вина;
  • 2 ст. л. сметани;
  • мускат.

Процес приготування

  • 1 крокМаргарин або масло розтопити, посмажити на ньому борошно до світло-жовтого кольору, додати молоко та лимонний сік (або вино), мускат та варити 6-8 хвилин.
  • 2 крокЯйця злегка збити з невеликою кількістю гарячого соусу, додати до решти соусу та прогріти, не доводячи до кипіння. Соус подається до відвареної курки, кролика, козлятини та телятини.
  • 3 крокЗ соусом також можна запікати варене або смажене м’ясо: шматочки м’яса розкласти на деко, полити соусом, посипати меленими сухарями та запікати до золотистої скоринки.

Залишитикоментар

Поле обов'язкове.

Поле обов'язкове.

X
test