
Густий яєчний соус
-
Підготовка
5 хвилин
-
Готувати
20 хвилин
-
Інгредієнти
Інгредієнти:
- 2 ст. л. маргарину або вершкового масла;
- 3 ст. л. борошна;
- 0,5 л молока або суміші бульйону з молоком;
- 1-2 яйця;
- 2 ст. л. лимонного соку або білого вина;
- 2 ст. л. сметани;
- мускат.
Процес приготування
- 1 крокМаргарин або масло розтопити, посмажити на ньому борошно до світло-жовтого кольору, додати молоко та лимонний сік (або вино), мускат та варити 6-8 хвилин.
- 2 крокЯйця злегка збити з невеликою кількістю гарячого соусу, додати до решти соусу та прогріти, не доводячи до кипіння. Соус подається до відвареної курки, кролика, козлятини та телятини.
- 3 крокЗ соусом також можна запікати варене або смажене м’ясо: шматочки м’яса розкласти на деко, полити соусом, посипати меленими сухарями та запікати до золотистої скоринки.