
Яйця Бенедикт
-
Підготовка
-
Готувати
-
Інгредієнти
Інгредієнти:
- 2 шт. яєць;
- 1 шт. цибуля;
- 50 г бекону;
- 2 шт. тосту;
- 50 г вершкового масла;
- 1 ст. л. оцту.
- Соус "Голландський"
- 65 г вершкового масла;
- 3 шт. яєчного жовтка;
- 1 ч. л. води;
- 1 ст. л. лимонного соку.
Процес приготування
- 1 крокДрібно нарізати цибулю та бекон невеликими брусочками.
- 2 крокУ каструлю налити воду, довести до кипіння, зменшити вогонь і влити туди оцет. Розмішати воду, зробивши воронку. Акуратно розбити в воронку води яйце, трохи перемішати і варити 2 -3 хвилини. Дістати шумівкою яйце і викласти на щільний паперовий рушник, щоб вода вбралася у нього.
- 3 крокНа пательні розтопити вершкове масло і підсмажити тости. Цибулю обсмажити з беконом.
- 4 крокДля приготування голландського соусу потрібно, поставити каструлю на парову баню – на каструлю з водою поставити миску, щоб вона не торкалася води. У миску покласти 65 г вершкового масла, розтопити його, помішуючи віночком, і посолити. В окремій мисці збити яйце і тонкою цівкою влити яйце в масло, збити і додати лимонний сік.