Ікра з перцю

  • recipe-time

    Підготовка

  • recipe-time

    Готувати

  • recipe-servings

Інгредієнти

Інгредієнти

  • 2,5 кг перцю;
  • 150 г моркви;
  • 1 пучок петрушки;
  • 1 пучок пастернаку;
  • 200 г рослинної олії;
  • 250 г ріпчастої цибулі;
  • 2 ст. л. оцту;
  • 200 г томатів;
  • кріп;
  • 1 ч. л паприки гострої ОгородникТМ;
  • 1 ч. л. духмяного перцю ОгородникТМ;
  • сіль.

Процес приготування

  • 1 крокМ’ясисті стручки солодкого перцю промити, запекти в духовці або обсмажити на олії до м’якого стану; гарячими їх потрібно очистити від шкірки та насіння. Для видалення шматочків пригорілої шкірки та насіння промити у невеликій кількості кип’яченої підсоленої води, а потім пропустити через м’ясорубку з великими отворами або подрібнити ножем.
  • 2 крокМоркву та білі коріння (петрушка, пастернак) замочити на кілька хвилин у холодній воді, очистити, нарізати та тушкувати на соняшниковій олії до напівготовності. Цибулю почистити, нарізати та підсмажити в олії до золотистого кольору. Кріп промити та дрібно нарізати.
  • 3 крокСтиглі томати промити, натерти на грубій тертці, покласти в емальовану низьку каструлю та виварювати до половини об’єму. Потім додати перець, тушковану з олією моркву, обсмажену цибулю, зелень, оцет, червоний гіркий та духмяний перець Огородник™, сіль та тушкувати все разом, помішуючи, 10 хвилин.
  • 4 крокОтриману масу ще гарячою перекласти у прогріті банки, накрити прокип’яченими кришками, поставити в підігріту до 70 градусів воду та стерилізувати: півлітрові – 30, літрові – 40 хвилин. Після цього банки закатати та перевернути догори дном для охолодження.

Залишитикоментар

Поле обов'язкове.

Поле обов'язкове.

X
test