
Каччукко. Рибний суп із Ліворно
-
Підготовка
20 хвилин
-
Готувати
30 хвилин
-
4 порції
Інгредієнти
Інгредієнти:
- суміш морепродуктів (кальмари, мідії, креветки) – 1 кг;
- морська риба (окунь, дорадо) – 1 кг;
- червоне сухе вино – 150 мл;
- свіжа томатна паста або помідори у власному соку – 300 г;/li>
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- часник – кілька зубчиків;
- стебла селери;
- зелень петрушки;
- лавровий лист;
- приправа «Середземноморська» ТМ Огородник – за смаком;
- сіль, перець чилі ТМ Огородник – за смаком;
- оливкова олія;
- хліб.
Процес приготування
- 1 крокОчистіть рибу та поріжте на рівномірні шматки. Голови та кістки залийте водою і варіть 30-40 хв. на невеликому вогні.
- 2 крокВідділіть м’ясо від кісток і перетріть через сито, проціджуючи бульйон. Таким чином, вийде 2 л рибного бульйону.
- 3 крокПомийте морепродукти, очистіть і подрібніть (якщо це потрібно).
- 4 крокУ каструлі або сотейнику розігрійте оливкову олію та підсмажте нарізану цибулю, моркву, стебла селери. Далі – додайте морепродукти і протушкуйте 5-7 хв.
- 5 крокДодайте томатну пасту або помідори, влийте червоне вино і протушкуйте суміш 10-12 хв., потім влийте рибний бульйон.
- 6 крокВикладіть у каструлю рибу, додайте сіль, спеції за смаком і лавровий лист. Подавати такий суп варто із підсмаженим шматками хліба, які кладуть на дно тарілки і поливають готовим супом.