
Капусняк запорізький
-
Підготовка
25 хвилин
-
Готувати
35 хвилин
-
4 порції
Інгредієнти
Інгредієнти:
- 400 г свинини;
- 600 г квашеної капусти;
- 400 г картоплі;
- 2 ст. л. пшона;
- 1 морква;
- 1 корінь петрушки;
- 1 корінь пастернаку;
- 1 корінь селери;
- 1 цибуля;
- 2 ст. л. вершкового масла;
- 50 г сала;
- 4 ст. л. сметани;
- зелень петрушки;
- 2 лаврових листки ОгородникТМ;
- 2 горошини духмяного перцю ОгородникТМ.
Процес приготування
- 1 крокВідварюють свинину. Віджату квашену капусту тушкують до напівготовності, додаючи жир і бульйон. Нарізані соломкою моркву, петрушку, пастернак, селеру і цибулю злегка підсмажують на маслі. Пропущене через м’ясорубку свиняче сало розтирають у ступці разом із посіченою цибулею, зеленню петрушки і промитим пшоном.
- 2 крокУ проціджений бульйон кладуть нарізану кубиками картоплю, варять 10-15 хвилин, додають напівтушковану капусту, розтерте з салом і зеленню пшоно, лавровий лист і духмяний перець Огородник™, злегка підсмажене коріння і варять до готовності. Подаючи на стіл, в капусняк кладуть порцію вареної свинини, сметану і посипають зеленню петрушки.