Капуста червонокачанна квашена

  • recipe-time

    Підготовка

  • recipe-time

    Готувати

  • recipe-servings

Інгредієнти

Інгредієнти

  • 10 кг капусти;
  • 250 г солі;
  • чорний перець горошком ОгородникТМ;
  • яблука;
  • незрілий виноград.

Процес приготування

  • 1 крокІз щільних цілих качанів капусти видалити верхні листки. Капусту розрізати та тонко нашаткувати, трохи перетерти з сіллю та викласти у глиняний горщик, банку або невелику бочку шар за шаром, ретельно трамбуючи руками або дерев’яним товкачем, поки зверху не виступить сік.
  • 2 крокМіж шарами капусти викласти перець, шматочки яблук, недостиглі ягоди винограду. На дно посуду і поверх капусти викласти вимите виноградне листя, покрити її чистою тканиною та поставити дерев’яний круг або тарілку та прес.
  • 3 крокСік повинен покривати капусту. Якщо його недостатньо, влити трохи солоної води. Кілька днів капусту тримати у теплі, а потім винести у прохолодне місце. Через 6 тижнів вона буде готова.

Залишитикоментар

Поле обов'язкове.

Поле обов'язкове.

X
test