
Картопляна запіканка з куркою і грибами
-
Підготовка
20 хвилин
-
Готувати
40 хвилин
-
3 порції
Інгредієнти
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі;
- 300-400 г курячого філе;
- 1 ст. грибів лісових відварених;
- 100 г сиру;
- 1/2 склянки сметани;
- 1 яйце;
- 1 цибуля;
- 100 г вершкового масла;
- перець чорний мелений ОгородникТМ;
- сіль.
Процес приготування
- 1 крокФіле курки нарізати на шматочки, цибулю очистити, подрібнити. Обсмажити на вершковому маслі куряче філе, гриби, цибулю до готовності, приблизно хвилин 15. Сіль за смаком. Прокрутити куряче філе з грибами через м’ясорубку. Сметану з’єднати з яйцем. Трохи посолити та приправити перцем Огородник™, перемішати. Картоплю очистити, відварити та розім’яти. Додати половину яєчної суміші і ретельно перемішати. Сіль за смаком.
- 2 крокКартопляне пюре розділити на 2 частини. На дно вогнетривкої форми покласти шар картопляного пюре. Далі йде шар курячо-грибної начинки. На начинку кладемо шар картопляного пюре. У залишки яєчно-сметанної суміші натерти сир та перемішати. Покриваємо запіканку цією сумішшю та відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку на 20 хвилин. За 5 хвилин до готовності потримайте запіканку на грилі, щоб підрум’янити.