Хачапурі по-аджарськи

  • recipe-time

    Підготовка

  • recipe-time

    Готувати

  • recipe-servings

Інгредієнти

Тісто:

  • Борошно – 500 г;
  • Дріжджі пресовані – 21 г;
  • Кефір 2,5% - 350 мл;
  • Олія – 2-3 ст. л.;
  • Сіль – 1 ч. л.;
  • Цукор – 1 ч. л.

Начинка:

  • Сир (сулугуні, фета або будь-який інший за бажанням) – 450 г;
  • Жовтки – 6 шт.;
  • Масло – 100 г;
  • Сіль, перець за смаком.

Процес приготування

  • 1 крокДріжджі розчинити в підігрітому кефірі. Цукор та сіль перемішати з борошном, додати кефір, замісити тісто, поступово додаючи олію. Накрити і залишити на 40-50 хв щоб підкисало.
  • 2 крокНатерти на крупній тертці сир сулугуні та розім’яти фету.
  • 3 крокТісто поділити на 6 частин, злегка округлити, кожну частину тіста розкачати в круг діаметром 20 см. З двох протилежних сторін викласти валки з невеликої кількості сиру, скрутити трубочкою з країв до центру, з одного боку, потім з протилежного , щоб утворився човник, краї перекрутити швом донизу.
  • 4 крокРешту сиру покласти всередину кожного човника.
  • 5 крокПереставити човники на застелений пергаментом лист, пекти при температурі 220°С – 15 хв.
  • 6 крокКоли хачапурі майже готове, потрібного його витягнути та покласти в центр по жовтку та шматочку масла (10г), запікати ще 2 хв.

Залишитикоментар

Поле обов'язкове.

Поле обов'язкове.

X
test