
Компот із груш
-
Підготовка
-
Готувати
-
Інгредієнти
Інгредієнти
- 7-9 шт. груш;
- 4 г лимонної кислоти;
- 250 г цукру.
Процес приготування
- 1 крокГруші гарно вимити, нарізати на половинки, видаливши плодоніжки та серцевини. Розкласти по стерилізованих банках (на 3х-літрову банку близько 7-9 груш). Поставити на плиту каструлю з водою (3 стакани), додати половину цукру, довести до кипіння та готовим цукровим сиропом залити груші у банках.
- 2 крокДати постояти 5 хвилин, потім сироп злити назад у каструлю. До нього додати другу половину цукру та лимонну кислоту. Довести до кипіння і знову залити груші та закатати. Закатані банки залишити перевернутими догори дном, накривши теплою ковдрою. Тримати компот перевернутим до повного охолодження.