
Короп фарширований заливний
-
Підготовка
25 хвилин
-
Готувати
60 хвилин
-
6 порцій
Інгредієнти
Інгредієнти:
- 1,2 кг риби;
- 100 г шампіньйонів або свіжих білих грибів (25 г сушених);
- 30 г смальцю;
- 50 г цибулі;
- 20 г манної крупи;
- 1 яйце;
- 30 г булки;
- 0,5 склянки молока;
- 200 г овочів (крім капусти) для бульйону;
- приправа «До риби» ОгородникТМ;
- спеції ОгородникТМ;
Інгредієнти для маринаду:
- 1 л бульйону;
- 10 г желатину;
- 2 білки.
Процес приготування
- 1 крокРибу очистити від луски, промити, зрізати плавники і хвіст. Надрізати шкіру навколо голови, не розрізуючи черевну порожнину, відокремити її разом з нутрощами, промити, нарізати на шматки шириною до 3 см. Шматки приблизно однакової величини відкласти для фарширування; м’якоть менших (від хвоста) та нерівних (від голови) шматків очистити від кісток. Зварити бульйон із овочів, кісток та голови, додавши прянощі Огородник™. В кінці варіння посолити бульйон.
- 2 крокШампіньйони очистити, промити, зняти шкірку, зрізати плодоніжки і нашинкувати як можна тонше. Покласти в розігрітий смалець, додати нарізану цибулю, сіль, перець Огородник™ і тушкувати 10 хвилин.
- 3 крокПриготувати фарш: м’якоть з голови, сиру м’якоть, замочену та віджату булку, тушковані шампіньйони з цибулею пропустити через м’ясорубку, змішати з яйцем та манною крупою, розвести двома ложками води або молока, приправити сіллю, перцем Огородник™ і добре розтерти, щоб вийшла густа, пишна маса.
- 4 крокШматки риби наповнити фаршем, поставити в посуд для варіння риби, залити процідженим бульйоном і варити на помірному вогні 25 хв. Після охолодження шматки риби прикрасити кружальцями яєць, огірків, моркви, зеленню і залити все желе.
- 5 крокДля приготування желе до рибного бульйону додати попередньо замочений на 30 хв. і проціджений желатин, проварити з додаванням цибулі, моркви, кореня петрушки, солі, перцю та лаврового листа Огородник™, оцту. Щоб желе було прозорим, додати збитий білок, прокип’ятити і процідити.
- 6 крокЗамість шампіньйонів можна взяти білі гриби – свіжі або сушені, які попередньо замочити в молоці та відварити.
Рибу подати із соусом.