Курка каррі

  • recipe-time

    Підготовка

  • recipe-time

    Готувати

  • recipe-servings

Інгредієнти

Інгредієнти:

  • Курка - 500 г
  • Вершки (25%) - 2 ст. л
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Томатна паста - 2 ст. л
  • Сіль - за смаком
  • Каррі - 1 ст. л
  • Куркума - 2 ч. л
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Кмин - за смаком
  • Коріандр мелений - за смаком
  • Цукор - 1 ч. л
  • Вода або курячий бульйон - 2-3 ст. л
  • Олія (оливкова, соняшникова) - для обсмажування

Процес приготування

  • 1 крокНарізаємо м’ясо курки порційними шматками.
  • 2 крокВикладаємо в пательню, змащену маслом, краще оливковою, шматочки курки і обсмажуємо 3-5 хвилин, потім перекладаємо їх в окрему тарілку. А в пательню кладемо цибулю з часником, які також обсмажуємо до золотистого кольору.
  • 3 крокГотуємо соус каррі. Додаємо до суміші цибулі і часнику томатну пасту і всі спеції (каррі, куркуму, чорний мелений перець, кмин, коріандр мелений), перемішуємо і трохи даємо обсмажитися. Розбавляємо пасту невеликою кількістю води або курячого бульйону, потім додаємо вершки, сіль і цукор, перемішуємо як можна ретельніше і доводимо соус до кипіння.
  • 4 крокУ киплячий соус готовий викладаємо обсмажені шматочки курки, накриваємо сковорідку кришкою, зменшуємо вогонь до повільного і тушкуємо 20-25 хвилин до готовності. Потім вимикаємо вогонь і даємо курці час настоятися і просочитися соусом

Залишитикоментар

Поле обов'язкове.

Поле обов'язкове.

X
test