
Курка з грибами
-
Підготовка
25 хвилин
-
Готувати
35 хвилин
-
4 порції
Інгредієнти
Інгредієнти:
- 2 курчати;
- 2 моркви;
- 1 селера;
- 3-4 кореня петрушки;
- 1 цибуля;
- 4 помідори;
- 4-5 ст. л. вершкового масла;
- 400-500 г свіжих грибів;
- 2 ст. л. борошна;
- 100 г вина;
- лимонний сік;
- чорний перець ОгородникТМ;
- сіль.
Процес приготування
- 1 крокОброблені тушки посолити та обсмажити до утворення рум’яної скоринки. Моркву, селеру, петрушку та цибулю нарізати кубиками, додати до курчати та смажити до м’якого стану.
- 2 крокПотім покласти очищені та подрібнені на тертці помідори та продовжувати тушкувати до готовності, підливаючи гарячу воду.
- 3 крокГотові курча розрубати на шматки та викласти на тарілку. Промиті гриби нарізати смужками та припустити з маслом. Додати борошно, обсмажити, потім змішати з попередньо процідженим соусом, в якому тушкувалися курчата, влити вино.
- 4 крокЯкщо соус вийшов дуже густим, додати трохи гарячої води. Варити соус ще 10-15 хвилин, потім посолити, приправити перцем Огородник™, заправити лимонним соком і залити цим соусом курчата при подачі до столу.