Квашені огірки з патисонами

  • recipe-time

    Підготовка

  • recipe-time

    Готувати

  • recipe-servings

Інгредієнти

На літрову банку

  • 500 г огірків;
  • 200 г патисонів;
  • зелень (петрушка, селера, кріп, листя м'яти, смородини та вишні);
  • часник;
  • гіркий стручковий перець;
  • сіль;

Для розсолу

  • 1 л води;
  • 3-4 ст. л. солі.

Процес приготування

  • 1 крокВідібрати та ретельно вимити маленькі тверді огірки. На дно банки або емальованої каструлі помістити пряну зелень, часник, гіркий стручковий перець та сіль. Залити кип’яченим розсолом та, накривши їх, залишити на 3-4 дні.
  • 2 крокРозсіл злити, відфільтрувати та прокип’ятити. Вміст банки кілька разів промити гарячою водою та залити розсолом. Через 5 хвилин розсіл злити, прокип’ятити, знову залити, і так повторювати два-три рази. Заливши киплячим розсолом останній раз, банку негайно закатати.
  • 3 крокПри виготовленні консервів зі стерилізацією, після викладання в банки, огірки заливають гарячим відфільтрованим розсолом на 2 см нижче країв банки, накривають кришкою та стерилізують у киплячій воді: банки півлітрові – 5 хвилин; літрові – 10 хвилин, трилітрові – 20 хвилин.

Залишитикоментар

Поле обов'язкове.

Поле обов'язкове.

X
test