
Квашені огірки з патисонами
-
Підготовка
-
Готувати
-
Інгредієнти
На літрову банку
- 500 г огірків;
- 200 г патисонів;
- зелень (петрушка, селера, кріп, листя м'яти, смородини та вишні);
- часник;
- гіркий стручковий перець;
- сіль;
Для розсолу
- 1 л води;
- 3-4 ст. л. солі.
Процес приготування
- 1 крокВідібрати та ретельно вимити маленькі тверді огірки. На дно банки або емальованої каструлі помістити пряну зелень, часник, гіркий стручковий перець та сіль. Залити кип’яченим розсолом та, накривши їх, залишити на 3-4 дні.
- 2 крокРозсіл злити, відфільтрувати та прокип’ятити. Вміст банки кілька разів промити гарячою водою та залити розсолом. Через 5 хвилин розсіл злити, прокип’ятити, знову залити, і так повторювати два-три рази. Заливши киплячим розсолом останній раз, банку негайно закатати.
- 3 крокПри виготовленні консервів зі стерилізацією, після викладання в банки, огірки заливають гарячим відфільтрованим розсолом на 2 см нижче країв банки, накривають кришкою та стерилізують у киплячій воді: банки півлітрові – 5 хвилин; літрові – 10 хвилин, трилітрові – 20 хвилин.