
Люля-кебаб
-
Підготовка
25 хвилин
-
Готувати
60 хвилин
-
4 порції
Інгредієнти
Інгредієнти:
- 400 г жирної баранини;
- 30 г баранячого курдючного сала;
- 70 г ріпчастої цибулі;
- 20 г зелені базиліка;
- 20 г зелені салату;
- 60 г зеленої цибулі;
- 20 г сушеного барбарису;
- 150 г лаваша;
- перець ОгородникТМ;
- сіль;
для лаваша:
- 140 г борошна;
- 0,3 яйця;
- 50 г води;
- сіль.
Процес приготування
- 1 крокМ’ясо посолити, додати перець Огородник™ і разом з баранячим салом і цибулею двічі пропустити через м’ясорубку.
- 2 крокФарш добре розмішати, вибити і поставити на півгодинки в холодильник. Після цього розробити мокрими руками на котлети довжиною 5-6 і шириною 2 см, нанизати їх на шапмпури та смажити над розжареним вугіллям без полум’я (або на решітці).
- 3 крокГотові котлетки зняти з шампурів, кожну загорнути в лаваш і викласти на тарілку. Зелень та барбарис подати окремо.
- ***Лаваш готують так: з борошна, води, яйця та солі місять круте тісто. Нарізають його на шматки і розкачують на пласти овальної форми, товщиною до 2 мм. Покласти пласт на попередньо розігрітий опуклий щит (ковпак), покласти на гарячу частину плити та випекти