Листкове тісто

  • recipe-time

    Підготовка

  • recipe-time

    Готувати

  • recipe-servings

Інгредієнти

1 варіант:

  • 400 г борошна;
  • 3 яйця;
  • 250 г вершкового масла;
  • 1 ст. л. оцту;
  • 0,5 склянки молока;
  • 5-6 г солі.

2 варіант:

  • 800 г борошна;
  • 500 г вершкового маргарину;
  • 1 склянку води;
  • 2 ч. л. оцту (або 10 г лимонної кислоти розчиненої у воді);
  • 13-15 г солі.

Процес приготування

  • 1 крокНа стіл або спеціальну дошку просіяти борошно, зібрати його гіркою, зробити в середині заглиблення, покласти по першій або другій рецептурі всі продукти, крім масла (маргарину), замісити тісто. Добре його вимісити, щоб відходило від рук, накрити тканиною та на 15-20 хвилин поставити в прохолодне місце.
  • 2 крокВершкове масло (маргарин) добре розім’яти, щоб не було грудочок, додати трохи борошна, сформувати брусок та охолодити його. На розкачане тісто покласти масло (маргарин), закрити краї конвертом, добре загорнути та продовжувати розгортати в довжину так, щоб були прямі кути.
  • 3 крокПотім скласти вчетверо (краї повинні сходитися приблизно на середині аркуша), дати відстоятися хвилин 20-25 в прохолодному місці, ще раз скласти вчетверо та розкачати. Потім два рази складати втричі, кожен раз розкачуючи.
  • 4 крокНеобхідно пам’ятати, що під час приготування листкового тіста в кухні повинно бути прохолодно (17-20 градусів). Не можна допускати, щоб на тісті утворилася скоринка, інакше воно буде розриватися і вироби будуть жорсткими. Найкраще тісто накрити вологою тканиною.

Залишитикоментар

Поле обов'язкове.

Поле обов'язкове.

X
test