
Млинці з куркою та овочами
-
Підготовка
30 хвилин
-
Готувати
45 хвилин
-
4 порції
Інгредієнти
Для тіста:
- 800 г філе курячої грудки;
- 550 мл молока;
- 250 г пшеничного борошна;
- 200 г селери (стебельце);
- 100 г моркви;
- 20 г цукру;
- 10 г рослинної олії;
- 3 яйця;
- 2 цибулини;
- 1,5 ч. л. солі.
Процес приготування
- 1 крокДля приготування начинки: філе викласти в каструлю, влити воду так, щоб вона тільки прикрила курку, покласти очищені овочі (100 г моркви, 1 цибулину і 50 г стебла селери), підсолити, довести до кипіння, зняти піну та 10-15 хвилин проварити на середньому вогні.
- 2 крокЯйця збити з цукром і сіллю, додати молоко, знову збити, всипати борошно та замісити тісто для млинців. Приготувати млинці – обсмажувати їх тільки з одного боку, щоб з не просмаженої сторони тісто добре просохло. Скласти готові млинці один на одного, підсмаженою стороною догори.
- 3 крокПодрібнити селеру, що залишилась, пасерувати разом з нарізаною цибулею до м’якості на середньому вогні, помішуючи. Потім додати дуже добре подрібнене (блендером або м’ясорубкою) куряче філе, прогріти протягом хвилини, долити бульйон, що залишився після варіння курки – стільки, скільки вбере м’ясо. Якщо потрібно – підсолити начинку та приправити спеціями Огородник™. Викласти в центр кожного млинця на підсмажену сторону по 1 столовій ложці начинки, згорнути конвертиком, обсмажити млинці з двох сторін на сковороді з маслом, подавати зі сметаною або вершковим соусом.