Мусака

  • recipe-time

    Підготовка

  • recipe-time

    Готувати

  • recipe-servings

Інгредієнти

Інгредієнти:

  • кабачок – 1 шт.;
  • картопля - 2 шт.;
  • баклажан – 1 шт.;
  • фарш – 400 – 500 г;
  • томатна паста – 1 ст. л.;
  • томати – 2 шт.;
  • чебрець сухий – 1 ч. л.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • твердий сир – 50 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • рослинна олія – 1 ст. л.

Соус бешамель:

  • борошно – 50 г;
  • вершкове масло – 50 г;
  • молоко – 500 мл;
  • мускатний горіх мелений 1 ч. л.;
  • сіль перець за смаком.

Процес приготування

  • 1 крокОчистити картоплю, кабачок, баклажан і нарізати їх тонкими кружечками.
  • 2 крокУ форму для запікання викласти шарами картоплю, кабачок, баклажан.
  • 3 крокОчистити цибулю, нарізати дрібними кубиками. Розігріти сковороду з столовою ложкою рослинного масла, обсмажити.
  • 4 крокДодати в сковороду фарш, тушкувати.
  • 5 крокНарізати дрібними кубиками томати, додати в сковороду. Також додати столову ложку томатної пасти, 2 зубчики подрібненого часнику і чайну ложку сухого чебрецю. Посолити, поперчити за смаком.
  • 6 крокДля соусу бешамель розтопити у сотейнику вершкове масло Додати борошно і обсмажити на середньому вогні кілька хвилин. Влити молоко. Посолити, поперчити за смаком. Варити соус, поки він не загусне.
  • 7 крокПоловину готового соусу влити на овочі, потім викласти зверху шар фаршу і залити другою половиною соусу.
  • 8 крокПосипати зверху тертим твердим сиром. Запікати мусаку 35-40 хвилин при t 180°C.

Залишитикоментар

Поле обов'язкове.

Поле обов'язкове.

X
test