
Мусака
-
Підготовка
-
Готувати
-
Інгредієнти
Інгредієнти:
- кабачок – 1 шт.;
- картопля - 2 шт.;
- баклажан – 1 шт.;
- фарш – 400 – 500 г;
- томатна паста – 1 ст. л.;
- томати – 2 шт.;
- чебрець сухий – 1 ч. л.;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- твердий сир – 50 г;
- часник – 2 зубчики;
- рослинна олія – 1 ст. л.
Соус бешамель:
- борошно – 50 г;
- вершкове масло – 50 г;
- молоко – 500 мл;
- мускатний горіх мелений 1 ч. л.;
- сіль перець за смаком.
Процес приготування
- 1 крокОчистити картоплю, кабачок, баклажан і нарізати їх тонкими кружечками.
- 2 крокУ форму для запікання викласти шарами картоплю, кабачок, баклажан.
- 3 крокОчистити цибулю, нарізати дрібними кубиками. Розігріти сковороду з столовою ложкою рослинного масла, обсмажити.
- 4 крокДодати в сковороду фарш, тушкувати.
- 5 крокНарізати дрібними кубиками томати, додати в сковороду. Також додати столову ложку томатної пасти, 2 зубчики подрібненого часнику і чайну ложку сухого чебрецю. Посолити, поперчити за смаком.
- 6 крокДля соусу бешамель розтопити у сотейнику вершкове масло Додати борошно і обсмажити на середньому вогні кілька хвилин. Влити молоко. Посолити, поперчити за смаком. Варити соус, поки він не загусне.
- 7 крокПоловину готового соусу влити на овочі, потім викласти зверху шар фаршу і залити другою половиною соусу.
- 8 крокПосипати зверху тертим твердим сиром. Запікати мусаку 35-40 хвилин при t 180°C.