Огірки консервовані

  • recipe-time

    Підготовка

  • recipe-time

    Готувати

  • recipe-servings

Інгредієнти

На літрову банку

  • 500 г огірків;

Для маринаду

  • 400-430 г води;
  • 30-35 г солі;
  • 50-60 г оцту.

Процес приготування

  • 1 крокОгірки повинні бути свіжі, щільні, зеленого забарвлення, довжиною 6-12 см. Їх потрібно добре вимити і на 6-8 годин залити холодною водою. (За цей проміжок часу воду змінити двічі). Для смаку в консервовані огірки додають часник, кріп, стручковий гіркий перець; можна також додати селеру, естрагон, хрін.
  • 2 крокЩільність огіркам надають очерет та листя дуба. Вимиту зелень нарізати шматочками завдовжки 2-5 см, перець нарізати повздовж, часник подрібнити. На дно банки покласти приправи, на них – огірки, зверху – знову приправи і т.д. Викладати потрібно щільно.
  • 3 крокВ емальовану каструлю налити воду, додати сіль, 2 хвилини прокип’ятити, додати оцет, довести до кипіння та відразу зняти з вогню. Залити цією рідиною огірки (рівень рідини повинен бути нижче країв літрової банки на 1,5 см, трилітрової – на 5-6 см), накрити банки, поставити в каструлю з водою, температура якої повинна бути 50-60 градусів, та стерилізувати: літрові банки – 10-12 хвилин з моменту закипання води в каструлі, трилітрові – 14-15 хвилин. Стежити, щоб вода не сильно кипіла.
  • 4 крокПісля стерилізації банки відразу закатати та поставити догори дном. Огірки готові до вживання через 2-3 тижні. Тримати банки слід у прохолодному, затемненому місці.

Залишитикоментар

Поле обов'язкове.

Поле обов'язкове.

X
test