
Огірки солоні
-
Підготовка
-
Готувати
-
Інгредієнти
Інгредієнти
- 10 кг огірків;
- 350 г зелені (кріп, естрагон, селера, листя чорної смородини);
- 50 г хрону;
- 30 г часнику;
- 50 г стручкового перцю;
Для розсолу
- 1 л води;
- 60 г солі.
Процес приготування
- 1 крокДля засолювання огірків, які будуть зберігатися довго, потрібно брати огірки пізніх сортів. Вони повинні бути невеликими, приблизно однакової величини, свіжі, пружні, з дрібним насінням. Перестиглі та неправильної форми огірки не використовувати.
- 2 крокВідібрані овочі залити холодною водою та витримати 4-5 годин. Приправи очистити, промити й нарізати невеликими шматочками.
- 3 крокНа дно підготовленої тари викласти частину суміші, на неї якомога щільніше огірки, знову шар приправ, огірки та закінчити приправами.
- 4 крокЗалити холодним процідженим розсолом, накрити чистою тканиною, покласти дощечку та гніт (прес). Зберігати при температурі 0-3 градуси. Бродіння закінчується через 3-4 тижні.