Огірки солоні

  • recipe-time

    Підготовка

  • recipe-time

    Готувати

  • recipe-servings

Інгредієнти

Інгредієнти

  • 10 кг огірків;
  • 350 г зелені (кріп, естрагон, селера, листя чорної смородини);
  • 50 г хрону;
  • 30 г часнику;
  • 50 г стручкового перцю;

Для розсолу

  • 1 л води;
  • 60 г солі.

Процес приготування

  • 1 крокДля засолювання огірків, які будуть зберігатися довго, потрібно брати огірки пізніх сортів. Вони повинні бути невеликими, приблизно однакової величини, свіжі, пружні, з дрібним насінням. Перестиглі та неправильної форми огірки не використовувати.
  • 2 крокВідібрані овочі залити холодною водою та витримати 4-5 годин. Приправи очистити, промити й нарізати невеликими шматочками.
  • 3 крокНа дно підготовленої тари викласти частину суміші, на неї якомога щільніше огірки, знову шар приправ, огірки та закінчити приправами.
  • 4 крокЗалити холодним процідженим розсолом, накрити чистою тканиною, покласти дощечку та гніт (прес). Зберігати при температурі 0-3 градуси. Бродіння закінчується через 3-4 тижні.

Залишитикоментар

Поле обов'язкове.

Поле обов'язкове.

X
test