
Паелья
-
Підготовка
-
Готувати
-
Інгредієнти
Інгредієнти:
- 1 невелике курча (невелика курка чи 4 курячих грудки з шкірою);
- 500 г суміші морепродуктів;
- 4 ст. л. оливкової олії;
- 2-3 цибулини;
- 3-4 зубчики часнику;
- 1 червоний болгарський перець;
- 250 г помідорів;
- 250 г рису середньозернистого;
- 500 г бульйону;
- 100 г чорних оливок;
- 1 лимон;
- чорний перець ОгородникТМ;
- мелена паприка ОгородникТМ;
- шафран;
- кілька листочків шавлії;
- сіль.
Процес приготування
- 1 крокВимите, порізане на порційні шматочки куряче м’ясо натерти сіллю, перцем і меленою паприкою Огородник™, перемішати з оливковою олією та невеликою кількістю лимонного соку, залишити на 2-3 години маринуватися.
- 2 крокНа розігрітій сковорідці обсмажити цибулю, часник та паприку, додати курку шкірою вниз, а потім і морепродукти. Тушкувати на малому вогні, можна додати трохи води. Коли м’ясо та морепродукти будуть готові – зняти з вогню.
- 3 крокУ сковороду з високими бортиками насипати рис, залити його бульйоном, дати закипіти. У невеликій кількості води розчинити шафран, залити в рис та розмішати. Рис посолити за смаком. Тушковану суміш з куркою та морепродуктами додати в рис. Туди ж додати чорні оливки та нарізані кубиками помідори, перемішати. Цю суміш поставити в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 8-10 хв. поки рис не стане м’яким.
- 4 крокВийняти з духовки. За бажанням можна прикрасити зеленим горошком та скибочками лимона.