Паелья

  • recipe-time

    Підготовка

  • recipe-time

    Готувати

  • recipe-servings

Інгредієнти

Інгредієнти:

  • 1 невелике курча (невелика курка чи 4 курячих грудки з шкірою);
  • 500 г суміші морепродуктів;
  • 4 ст. л. оливкової олії;
  • 2-3 цибулини;
  • 3-4 зубчики часнику;
  • 1 червоний болгарський перець;
  • 250 г помідорів;
  • 250 г рису середньозернистого;
  • 500 г бульйону;
  • 100 г чорних оливок;
  • 1 лимон;
  • чорний перець ОгородникТМ;
  • мелена паприка ОгородникТМ;
  • шафран;
  • кілька листочків шавлії;
  • сіль.

Процес приготування

  • 1 крокВимите, порізане на порційні шматочки куряче м’ясо натерти сіллю, перцем і меленою паприкою Огородник™, перемішати з оливковою олією та невеликою кількістю лимонного соку, залишити на 2-3 години маринуватися.
  • 2 крокНа розігрітій сковорідці обсмажити цибулю, часник та паприку, додати курку шкірою вниз, а потім і морепродукти. Тушкувати на малому вогні, можна додати трохи води. Коли м’ясо та морепродукти будуть готові – зняти з вогню.
  • 3 крокУ сковороду з високими бортиками насипати рис, залити його бульйоном, дати закипіти. У невеликій кількості води розчинити шафран, залити в рис та розмішати. Рис посолити за смаком. Тушковану суміш з куркою та морепродуктами додати в рис. Туди ж додати чорні оливки та нарізані кубиками помідори, перемішати. Цю суміш поставити в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 8-10 хв. поки рис не стане м’яким.
  • 4 крокВийняти з духовки. За бажанням можна прикрасити зеленим горошком та скибочками лимона.

Залишитикоментар

Поле обов'язкове.

Поле обов'язкове.

X
test