
Печені баклажани з сухарями
-
Підготовка
20 хвилин
-
Готувати
30 хвилин
-
4 порції
Інгредієнти
Інгредієнти:
- 3 шт. баклажанів (середнього розміру);
- 3 шт. помідорів;
- 2-3 зубчики часнику;
- зелень петрушки;
- мелений чорний перець ОгородникТМ;
- 50 г напівтвердого сиру;
- 6 ст. л. сухарів;
- сіль.
Процес приготування
- 1 крокБаклажани промити, обсушити, видалити плодоніжки. Кожен баклажан розрізати повздовж на 2 рівні частини, посипати зріз сіллю та залишити на кілька хвилин. Зчистити сіль та запікати в духовці при 180 градусів приблизно 20 хвилин, поки вони не пом’якнуть.
- 2 крокПомідори хрестоподібно надрізати, ошпарити, перекласти в холодну воду, після чого акуратно зняти шкірку. Помідори нарізати кубиками та тушкувати в невеликій сковороді кілька хвилин.
- 3 крокЛожечкою витягти з баклажанів м’якоть, намагаючись не пошкодити шкірку (товщина шкірки повинна бути близько 5 мм). М’якоть нарізати кубиками та додати до помідорів. Розмішати, приправити за смаком сіллю, перцем Огородник™, всипати подрібнену зелень та додати пропущений через прес часник.
- 4 крокСухарі змішати з тертим сиром. Наповнити човники баклажанів сумішшю помідорів з баклажанами, зверху розкласти шар сухарів з сиром.
- 5 крокЗапікати під грилем кілька хвилин, поки сир не розплавиться. Дістати баклажани з духовки, розкласти на тарілки та прикрасити зеленню.