Печені баклажани з сухарями

  • recipe-time

    Підготовка

  • recipe-time

    Готувати

  • recipe-servings

Інгредієнти

Інгредієнти:

  • 3 шт. баклажанів (середнього розміру);
  • 3 шт. помідорів;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • зелень петрушки;
  • мелений чорний перець ОгородникТМ;
  • 50 г напівтвердого сиру;
  • 6 ст. л. сухарів;
  • сіль.

Процес приготування

  • 1 крокБаклажани промити, обсушити, видалити плодоніжки. Кожен баклажан розрізати повздовж на 2 рівні частини, посипати зріз сіллю та залишити на кілька хвилин. Зчистити сіль та запікати в духовці при 180 градусів приблизно 20 хвилин, поки вони не пом’якнуть.
  • 2 крокПомідори хрестоподібно надрізати, ошпарити, перекласти в холодну воду, після чого акуратно зняти шкірку. Помідори нарізати кубиками та тушкувати в невеликій сковороді кілька хвилин.
  • 3 крокЛожечкою витягти з баклажанів м’якоть, намагаючись не пошкодити шкірку (товщина шкірки повинна бути близько 5 мм). М’якоть нарізати кубиками та додати до помідорів. Розмішати, приправити за смаком сіллю, перцем Огородник™, всипати подрібнену зелень та додати пропущений через прес часник.
  • 4 крокСухарі змішати з тертим сиром. Наповнити човники баклажанів сумішшю помідорів з баклажанами, зверху розкласти шар сухарів з сиром.
  • 5 крокЗапікати під грилем кілька хвилин, поки сир не розплавиться. Дістати баклажани з духовки, розкласти на тарілки та прикрасити зеленню.

Залишитикоментар

Поле обов'язкове.

Поле обов'язкове.

X
test