Помідори солоні

  • recipe-time

    Підготовка

  • recipe-time

    Готувати

  • recipe-servings

Інгредієнти

Інгредієнти

  • 7 кг помідор;
  • 30 г листків хрону;
  • 30 г листків селери;
  • 2-3 стручки гіркого перцю;
  • 180 г солі;
  • 3 л води.

Процес приготування

  • 1 крокДля засолювання рекомендовано брати помідори дрібних або середніх розмірів, з щільною шкіркою та м’ясистою пружною м’якоттю. Помідори різного ступеня зрілості солять окремо. Червоні та рожеві – у бочках на 25-30 л, бурі – на 100-150 л.
  • 2 крокЧервоні помідори найкраще солити у скляній тарі ємністю 3-10 л. Міцність розсолу залежить від ступеня зрілості плодів та способу їх подальшого зберігання.
  • 3 крокЗелені, дрібні бурі та рожеві томати заливають 6% розчином (60 г солі на 1 л води). Якщо солоні помідори будуть зберігатися у погребі чи холодильнику, концентрацію розсолу можна зменшити на 1%. Червоні томати потрібно солити відразу, а бурі та зелені можна зберігати 2-3 доби у прохолодному темному місці.
  • 4 крокУ посуд, ємністю 10 л, викласти помідори, листки хрону, селери, гіркого перцю та залити розсолом. При бажанні також можна додати часник, естрагон, селеру, майоран, лавровий лист та інші спеції і приправи Огородник™. Декілька діб помідори витримують при температурі 18-20 градусів, а потім переносять у холодне місце.

Залишитикоментар

Поле обов'язкове.

Поле обов'язкове.

X
test