
Помідори, засолені у власному соку
-
Підготовка
-
Готувати
-
Інгредієнти
Інгредієнти
- 10 кг стиглих помідор;
- 11 кг подрібнених помідор;
- 20 г гірчиці;
- 360 г солі.
Процес приготування
- 1 крокВідібрати бурі та рожеві помідори із щільною м’якоттю. Всі перезрілі, зім’яті, деформовані плоди використовувати для приготування заливки (пропустити їх через м’ясорубку).
- 2 крокВідібрані помідори промити, видалити плодоніжки. Дно посуду викласти у два шари листям чорної смородини, на них викласти ряд помідорів, трохи посипати сухою гірчицею та сіллю; прикрити одним шаром листя чорної смородини, зверху викласти ряд помідорів і т.д.
- 3 крокВиклавши два-три ряди, плоди залити підсоленою помідорною масою. Верхній шар помідорів прикрити листям чорної смородини. Наповнивши бочку помідорами, залити їх залишками помідорної маси. Зберігати у прохолодному місці.