
Пташине молоко
-
Підготовка
-
Готувати
-
Інгредієнти
Для мусу:
- сметана 21% - 400 г;
- вершки 33% - 500 мл;
- цукор - 200 г;
- молоко - 230 мл;
- желатин швидкорозчинний - 15 г;
- цукор ванільний - 20 г;
- олія - для змащування форми.
Для соусу:
- какао-порошок - 5 ст. л.;
- желатин швидкорозчинний - 10 г;
- цукор - 5 ст. л.;
- молоко - 5 ст. л.;
- вода - 230 мл.
Процес приготування
- 1 крокДля суфле змішати молоко, желатин та ванільний цукор. Варити на помірному вогні до появи пари, постійно помішуючи. Ні в якому разі не доводити суміш до кипіння. Зняти мус з вогню, перелити в іншу ємкість, щоб швидше остигав.
- 2 крокЗбити міксером 500 мл вершків до м’яких піків.
- 3 крокВ окремій ємності збити сметану з цукром протягом 3-4 хвилин. Частинами ввести збиті вершки в сметану, перемішуючи лопаткою. В отриману масу додати остившу молочну суміш, постійно збиваючи міксером. Форму змастити олією. Вилити готовий мус, накрити харчовою плівкою та відправити в холодильник, поки не застигне.
- 4 крокДля шоколадної глазурі змішати в невеликій каструльці цукор і какао. Додати желатин, воду, молоко, добре перемішати. Нагрівати на помірному вогні до кипіння, постійно помішуючи. Глазур процідити в окрему ємність, щоб позбутися грудочок. Остудити до кімнатної температури.
- 5 крокПокриваємо мус остиглим шоколадним соусом, знову накрити плівкою і відправити десерт в холодильник до застигання.