Пташине молоко

  • recipe-time

    Підготовка

  • recipe-time

    Готувати

  • recipe-servings

Інгредієнти

Для мусу:

  • сметана 21% - 400 г;
  • вершки 33% - 500 мл;
  • цукор - 200 г;
  • молоко - 230 мл;
  • желатин швидкорозчинний - 15 г;
  • цукор ванільний - 20 г;
  • олія - для змащування форми.

Для соусу:

  • какао-порошок - 5 ст. л.;
  • желатин швидкорозчинний - 10 г;
  • цукор - 5 ст. л.;
  • молоко - 5 ст. л.;
  • вода - 230 мл.

Процес приготування

  • 1 крокДля суфле змішати молоко, желатин та ванільний цукор. Варити на помірному вогні до появи пари, постійно помішуючи. Ні в якому разі не доводити суміш до кипіння. Зняти мус з вогню, перелити в іншу ємкість, щоб швидше остигав.
  • 2 крокЗбити міксером 500 мл вершків до м’яких піків.
  • 3 крокВ окремій ємності збити сметану з цукром протягом 3-4 хвилин. Частинами ввести збиті вершки в сметану, перемішуючи лопаткою. В отриману масу додати остившу молочну суміш, постійно збиваючи міксером. Форму змастити олією. Вилити готовий мус, накрити харчовою плівкою та відправити в холодильник, поки не застигне.
  • 4 крокДля шоколадної глазурі змішати в невеликій каструльці цукор і какао. Додати желатин, воду, молоко, добре перемішати. Нагрівати на помірному вогні до кипіння, постійно помішуючи. Глазур процідити в окрему ємність, щоб позбутися грудочок. Остудити до кімнатної температури.
  • 5 крокПокриваємо мус остиглим шоколадним соусом, знову накрити плівкою і відправити десерт в холодильник до застигання.

Залишитикоментар

Поле обов'язкове.

Поле обов'язкове.

X
test