
Пиріг зі свіжою капустою
-
Підготовка
-
Готувати
-
Інгредієнти
Для тіста:
- 7 склянок борошна;
- 2 склянки молока;
- 4 ст. л. жиру;
- 1 ст. л. цукру;
- 2 яйця;
- 1 ч. л. солі;
- 40 г дріжджів;
Для начинки:
- 1 кг капусти;
- 1 склянка молока;
- 3 ст. л. вершкового масла;
- 4 яйця;
- 1 цибуля;
- 0,5 ч. л. солі.
Процес приготування
- 1 крокОчищену та дрібно нарізану капусту залити молоком та тушкувати до готовності. Цибулю дрібно нарізати та обсмажити в олії, потім змішати з тушкованою капустою та подрібненими круто звареними яйцями, посолити.
- 2 крокПриготувати тісто безопарним способом. Розділити на дві частини, одну розкачати, товщиною приблизно 1 см та перенести на добре змащене деко. Зверху рівним шаром викласти фарш, краї тіста трохи підняти та загорнути. Прикрити іншим розкатаним коржем і краї з’єднати. Пиріг поставити на 10-15 хвилин для підняття в тепле місце, змастити маслом або яйцем (якщо поверхню пирога змащують маслом, то його зазвичай посипають товченими сухарями) і в декількох місцях проколюють виделкою, щоб верхня скоринка під час випікання не надувалась. Поставити на 25-30 хвилин у духовку, нагріту до 210-220 градусів.
- 3 крокГотовий пиріг перекласти на застелену папером тарілку та накрити серветкою. Якщо скоринка вийшла твердою, серветку потрібно змочити.