Пиріг зі свіжою капустою

  • recipe-time

    Підготовка

  • recipe-time

    Готувати

  • recipe-servings

Інгредієнти

Для тіста:

  • 7 склянок борошна;
  • 2 склянки молока;
  • 4 ст. л. жиру;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 2 яйця;
  • 1 ч. л. солі;
  • 40 г дріжджів;

Для начинки:

  • 1 кг капусти;
  • 1 склянка молока;
  • 3 ст. л. вершкового масла;
  • 4 яйця;
  • 1 цибуля;
  • 0,5 ч. л. солі.

Процес приготування

  • 1 крокОчищену та дрібно нарізану капусту залити молоком та тушкувати до готовності. Цибулю дрібно нарізати та обсмажити в олії, потім змішати з тушкованою капустою та подрібненими круто звареними яйцями, посолити.
  • 2 крокПриготувати тісто безопарним способом. Розділити на дві частини, одну розкачати, товщиною приблизно 1 см та перенести на добре змащене деко. Зверху рівним шаром викласти фарш, краї тіста трохи підняти та загорнути. Прикрити іншим розкатаним коржем і краї з’єднати. Пиріг поставити на 10-15 хвилин для підняття в тепле місце, змастити маслом або яйцем (якщо поверхню пирога змащують маслом, то його зазвичай посипають товченими сухарями) і в декількох місцях проколюють виделкою, щоб верхня скоринка під час випікання не надувалась. Поставити на 25-30 хвилин у духовку, нагріту до 210-220 градусів.
  • 3 крокГотовий пиріг перекласти на застелену папером тарілку та накрити серветкою. Якщо скоринка вийшла твердою, серветку потрібно змочити.

Залишитикоментар

Поле обов'язкове.

Поле обов'язкове.

X
test