
Рагу з телятини
-
Підготовка
35 хвилин
-
Готувати
40 хвилин
-
4 порції
Інгредієнти
Інгредієнти:
- 600 г телячої грудинки (або м'якоть лопатки);
- 600 г картоплі;
- 2 моркви;
- 1 корінь петрушки;
- 1 ріпа;
- 2 цибулини;
- 2-3 помідори;
- 1 ст. л. борошна;
- 5-6 ст. л. жиру;
- зелень петрушки або селери;
- перець ОгородникТМ;
- сіль.
Процес приготування
- 1 крокУ телячій грудинці вирізати по хрящам грудну кістку, надрізати плівки на реберних кістках і видалити їх. М’якоть з хрящами розрізати на порційні шматки, посолити і обсмажити до утворення підсмаженої скоринки.
- 2 крокКартоплю нарізати кубиками, моркву і цибулю – скибками і поокремо обсмажити в жирі. Потім разом з обсмаженим м’ясом покласти в каструлю, опустити туди ж пучок зелені, залити бульйоном і тушкувати до готовності.
- 3 крокЗелень видалити, бульйон злити, ввести в нього пасероване без жиру борошно, прокип’ятити і процідити. Залити цим соусом телятину з овочами, додати скибки помідорів, все прокип’ятити.
- 4 крокПри подачі до столу на тарілку покласти шматок телятини, зверху – овочі з соусом і посипати зеленню. Рагу можна готувати з додаванням свіжих грибів або ріпи.