Різотто з овочами

  • recipe-time

    Підготовка

    15 хвилин

  • recipe-time

    Готувати

    20 хвилин

  • recipe-servings

    2 порції

Інгредієнти

Інгредієнти:

  • Оливкова олія - 3-4 чайні ложки;
  • Суміш для приготування Різотто з овочами «Огородник» (на 5 порцій);
  • Біле вино - 250 мл;
  • Бульон (можна замінити водою) - 1,4 л;
  • Твердий сир (за бажанням).

Процес приготування

  • 1 крокРозігріваємо в скворідці 3-4 чайні ложки оливкової олії, додаємо вміст пакету. Рис дещо підрум’янити на слабкому вогні.
  • 2 крокУ розпечений рис потроху вливаємо розігріте вино і, перемішуючи з рисом, чекаємо його повного випаровування.
  • 3 крокПочинаємо додавати у розігрітий бульйон або воду. Потрібно це робити за кількома разами: першого разу – два ополоники, наступні – по ополонику. Щоразу, перш ніж додати нову порцію, чекаємо, щоб рис увібрав у себе рідину. (Якщо в страву не вливали вино, то слід потурбуватися про додаткову кількість бульйону або води). Слід стежити за тим, щоб рідина не вкривала рис більш ніж на півсантиметра. Готуємо повільно, без бурхливого кипіння.
  • 4 крокНе доводячи різотто до повної готовності (рисинки ледь-ледь тверді, ще поскрипують на зубах), за бажання додаємо натертий на великій терці сир. Добре все перемішавши, даємо страві відстоятися ще з п’ять хвилин. Оскільки гаряче різотто не може охолонути миттєво, рис ще певний час зберігатиме високу температуру, тому не можна допустити, щоб він переварився. Через те, страву потрібно зняти з вогню швидше, не допускаючи повної її готовності.
  • 5 крокВажливо врахувати: щоб добитися ніжної, кремової консистенції різотто, рис у страві повинен нагадувати щось середнє між кашею і пловом. Цього досягають, використовуючи глибоку товстостінну сковорідку або ж сотейник із подвійним дном. Це забезпечить томління рису. Його кипіння допускати не можна, як і переварювання.

Залишитикоментар

Поле обов'язкове.

Поле обов'язкове.

X
test