
Розсольник по-домашньому
-
Підготовка
25 хвилин
-
Готувати
40 хвилин
-
4 порції
Інгредієнти
Інгредієнти:
- 500 г м'яса або 8—10 сушених грибів;
- 2 солоних огірки;
- 5 картоплин;
- 2 цибулини;
- 1/2 моркви;
- 1/2 кореня петрушки;
- 1/2 кореня селери;
- 150 г капусти;
- 4 ст. л. вершкового масла;
- 6 ст. л. сметани;
- 1 яйце;
- 2 л води;
- огірковий розсіл;
- перець ОгородникТМ;
- лавровий лист ОгородникТМ;
- зелень;
- сіль.
Процес приготування
- 1 крокЗ м’яса або грибів варять бульйон і проціджують. Солоні огірки очищають, розрізують вздовж, видаляють зернята й нарізують упоперек крупною соломкою. З ніжинських огірків шкірку й зернята не видаляють. Моркву, петрушку, селеру й цибулю очищають, промивають, нарізають соломкою й пасерують на вершковому маслі. Капусту миють і нарізають соломкою.
- 2 крокУ киплячий бульйон кладуть очищену й нарізану картоплю, дають прокипіти, додають капусту і варять 7-10 хв. Після цього кладуть пасероване коріння, підготовлені огірки, нарізані соломкою гриби (якщо розсольник варять на грибному бульйоні), сіль, перець та лавровий лист Огородник™, огірковий розсіл і варять на малому вогні 10 хв. Заправляють розсольник 1 жовтком, збитим з 2 ст. л. сметани.
- 3 крокПодаючи на стіл, у тарілку з розсольником кладуть сметану й посипають його дрібно нарізаною зеленню петрушки й кропу, а якщо розсольник зварено на м’ясному бульйоні,— кладуть порцію м’яса.