Розсольник по-домашньому

  • recipe-time

    Підготовка

    25 хвилин

  • recipe-time

    Готувати

    40 хвилин

  • recipe-servings

    4 порції

Інгредієнти

Інгредієнти:

  • 500 г м'яса або 8—10 сушених грибів;
  • 2 солоних огірки;
  • 5 картоплин;
  • 2 цибулини;
  • 1/2 моркви;
  • 1/2 кореня петрушки;
  • 1/2 кореня селери;
  • 150 г капусти;
  • 4 ст. л. вершкового масла;
  • 6 ст. л. сметани;
  • 1 яйце;
  • 2 л води;
  • огірковий розсіл;
  • перець ОгородникТМ;
  • лавровий лист ОгородникТМ;
  • зелень;
  • сіль.

Процес приготування

  • 1 крокЗ м’яса або грибів варять бульйон і проціджують. Солоні огірки очищають, розрізують вздовж, видаляють зернята й нарізують упоперек крупною соломкою. З ніжинських огірків шкірку й зернята не видаляють. Моркву, петрушку, селеру й цибулю очищають, промивають, нарізають соломкою й пасерують на вершковому маслі. Капусту миють і нарізають соломкою.
  • 2 крокУ киплячий бульйон кладуть очищену й нарізану картоплю, дають прокипіти, додають капусту і варять 7-10 хв. Після цього кладуть пасероване коріння, підготовлені огірки, нарізані соломкою гриби (якщо розсольник варять на грибному бульйоні), сіль, перець та лавровий лист Огородник™, огірковий розсіл і варять на малому вогні 10 хв. Заправляють розсольник 1 жовтком, збитим з 2 ст. л. сметани.
  • 3 крокПодаючи на стіл, у тарілку з розсольником кладуть сметану й посипають його дрібно нарізаною зеленню петрушки й кропу, а якщо розсольник зварено на м’ясному бульйоні,— кладуть порцію м’яса.

Залишитикоментар

Поле обов'язкове.

Поле обов'язкове.

X
test