Салат із морепродуктів «Морський коктейль»

  • recipe-time

    Підготовка

    30 хвилин

  • recipe-time

    Готувати

    15 хвилин

  • recipe-servings

    4 порції

Інгредієнти

Інгредієнти:

  • гребінці – 250 г;
  • сік лимона – 1 ст.;
  • креветки – 450 г;
  • сіль – 0.5 ч. л.;
  • сода – 1 щіпка;
  • часник – 4 зубчики;
  • мідії – 1 кг;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • кальмари – 450 г;
  • перець кайєнский ТМ Огородник – за смаком;
  • стебло селери – 2 шт.;
  • фенхель ТМ Карпатські трави – 100 г.

Для соусу потрібні:

  • петрушка – 20 г;
  • оливкова олія – 135 мл;
  • перець горошком – 5 шт.;
  • 1 ст. л. цедри лимону.

Процес приготування

  • 1 крокМорські гребінці залийте 100 мл свіжовижатого лимонного соку і поставте їх в холодильник. До креветок додайте солі та соди, перемішайте та залиште на 30 хв.
  • 2 крокНа сковороді обсмажте часник, додайте склянку води та виложіть мідії. Вони повинні розкритися під впливом температури. Ті, які не розкрилися, їсти не варто.
  • 3 крокДо каструлі з водою додайте 2 ст. л. лимонного соку, перець і лавровий лист, виложіть креветки та кальмари. Варіть морепродукти до готовності на середньому вогні.
  • 4 крокДля приготування заправки потрібно змішати оливкову олію, лимонний сік, подрібнену петрушку і цедру лимона. Перець подрібнити, а зубчики часника пропустити через прес. Цю суміш потрібно збити до однорідної консистенції.
  • 5 крокПеред подачею на стіл до салату можна додати нарізане стебло селери, фенхель та кайєнський перець за смаком.

Залишитикоментар

Поле обов'язкове.

Поле обов'язкове.

X
test