
Салат із морепродуктів «Морський коктейль»
-
Підготовка
30 хвилин
-
Готувати
15 хвилин
-
4 порції
Інгредієнти
Інгредієнти:
- гребінці – 250 г;
- сік лимона – 1 ст.;
- креветки – 450 г;
- сіль – 0.5 ч. л.;
- сода – 1 щіпка;
- часник – 4 зубчики;
- мідії – 1 кг;
- лавровий лист – 2 шт.;
- кальмари – 450 г;
- перець кайєнский ТМ Огородник – за смаком;
- стебло селери – 2 шт.;
- фенхель ТМ Карпатські трави – 100 г.
Для соусу потрібні:
- петрушка – 20 г;
- оливкова олія – 135 мл;
- перець горошком – 5 шт.;
- 1 ст. л. цедри лимону.
Процес приготування
- 1 крокМорські гребінці залийте 100 мл свіжовижатого лимонного соку і поставте їх в холодильник. До креветок додайте солі та соди, перемішайте та залиште на 30 хв.
- 2 крокНа сковороді обсмажте часник, додайте склянку води та виложіть мідії. Вони повинні розкритися під впливом температури. Ті, які не розкрилися, їсти не варто.
- 3 крокДо каструлі з водою додайте 2 ст. л. лимонного соку, перець і лавровий лист, виложіть креветки та кальмари. Варіть морепродукти до готовності на середньому вогні.
- 4 крокДля приготування заправки потрібно змішати оливкову олію, лимонний сік, подрібнену петрушку і цедру лимона. Перець подрібнити, а зубчики часника пропустити через прес. Цю суміш потрібно збити до однорідної консистенції.
- 5 крокПеред подачею на стіл до салату можна додати нарізане стебло селери, фенхель та кайєнський перець за смаком.