
Шашлики з морепродуктів
-
Підготовка
15 хвилин
-
Готувати
20 хвилин
-
3 порції
Інгредієнти
Інгредієнти:
- креветки великі (очищені) - 28 шт.;
- морські гребінці - 28 шт.;
- часниковий порошок - 1-2 ч. л.;
- свіжий лимонний сік - 7 ст. л.;
- масло вершкове - 100 г;
- вустерширський соус - 5 ст. л.;
- паприка - 1 ч. л.;
- масло рослинне для змазування решітки гриля.
Процес приготування
- 1 крокУ великий пластиковий пакет із застібками скласти креветки і морські гребінці.
- 2 крокВ мисці для мікрохвильової печі змішати вустерширський соус, вершкове масло, лимонний сік, часниковий порошок і паприку. Поставити в мікрохвильовку на 1-2 хвилини, до розплавлення масла.
- 3 крокДістати миску з мікрохвильовки, масляну суміш добре перемішати, відібрати від загальної маси 1/3 частину та відкластити. Решта маринад вилити в пакет з морепродуктами, застебнути пакет, добре струснути і покласти в холодильник на 1 годину, пару раз перемішавши за цей час.
- 4 крокРешітку гриля змастити олією, а сам гриль включити для попереднього розігріву до середньої температури.
- 5 крокМорепродукти дістати з маринаду і нанизати на шампури.
- 6 крокВикласти шашлики з морепродуктів на решітку гриля і смажити, не накриваючи кришкою, близько 6 хвилин з двох сторін. Потім змастити шашлики відкладеним маринадом і за 8-10 хвилин довести до готовності страву.