Сметанник

  • recipe-time

    Підготовка

    20 хвилин

  • recipe-time

    Готувати

    30 хвилин

  • recipe-servings

Інгредієнти

Для тіста:

  • 3 склянки борошна;
  • 500 г сметани (10-15% жирності);
  • 2 склянки цукру;
  • 200 г вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 1 ст. л. какао;
  • 1 ч. л. соди;
  • горіхи мелені;
  • цукор ванільний.

Для крема:

  • 1 кг сметани (32% жирності);
  • 1 склянка цукру;
  • цукор ванільний.

Процес приготування

  • 1 крокЯйця збити з цукром до утворення густої білої піни. Додати сметану та добре перемішати, потім додати розтоплене охолоджене масло та ванільний цукор. Всипати борошно, горіхи та гашену соду, довести до консистенції сметани.
  • 2 крокРозділити тісто навпіл та в одну частину можна додати какао. Випікати в духовці, розігрітій до 160 градусів протягом 20-30 хвилин. Кожну частину розрізати навпіл.
  • 3 крокДля приготування крему сметану збити з цукром та додати ванільний цукор. Коржі змастити кремом та посипати горіхами, дати настоятися.

Залишитикоментар

Поле обов'язкове.

Поле обов'язкове.

X
test