Сметанник

  • recipe-time

    Підготовка

  • recipe-time

    Готувати

  • recipe-servings

Інгредієнти

Інгредієнти:

  • 2 склянки борошна;
  • 2 склянки цукру;
  • 2 склянки сметани;
  • 5 жовтків;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • цедра 1 лимона;
  • 4 ст. л. цукрової пудри;
  • щіпка соди.

Процес приготування

  • 1 крокЖовтки розтерти з цукром та сметаною до зникнення крупинок, поступово всипати змішане з содою борошно, додати лимонну цедру.
  • 2 крокДобре перемішане тісто влити в змащену маслом та посипану борошном форму і випекти при температурі 220-230 градусів.
  • 3 крокГотовий сметанник посипати цукровою пудрою з ванільним цукром. Сметанник може бути двоколірним, для цього в одну частину тіста додати розтертий з цукром какао-порошок.

Залишитикоментар

Поле обов'язкове.

Поле обов'язкове.

X
test