
Сметанник
-
Підготовка
25 хвилин
-
Готувати
45 хвилин
-
Інгредієнти
Інгредієнти:
- 2 склянки борошна;
- 2 склянки цукру;
- 2 склянки сметани;
- 5 жовтків;
- 0,5 ч. л. солі;
- цедра 1 лимона;
- 4 ст. л. цукрової пудри;
- щіпка соди.
Процес приготування
- 1 крокЖовтки розтерти з цукром та сметаною до зникнення крупинок, поступово всипати змішане з содою борошно, додати лимонну цедру.
- 2 крокДобре перемішане тісто влити в змащену маслом та посипану борошном форму і випекти при температурі 220-230 градусів.
- 3 крокГотовий сметанник посипати цукровою пудрою з ванільним цукром. Сметанник може бути двоколірним, для цього в одну частину тіста додати розтертий з цукром какао-порошок.